Annonse
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) presenterte nye retningslinjer for bruk av koronasertifikat mandag. Foto: Berit Roald / NTB

Åpning for større arrangementer ved bruk av koronasertifikat – 1.000 personer inne og 2.000 ute

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Regjeringen åpner for inntil 1.000 personer på arrangementer innendørs uten faste sitteplasser ved bruk av koronasertifikat. Utendørs kan opptil 2.000 samles.

Med faste sitteplasser utvides antallet som kan samles innendørs til 2.500, og utendørs, typisk på en idrettsstadion, økes antallet til inntil 5.000.

– Gjennom pandemien har man kunnet gjøre de små, men viktige tingene og møte de nærmeste. Nå kommer tiden der vi kan ha det gøy på andre måter igjen, sier helseminister Bent Høie (H).

– Snart kan vi gå på store konserter, på fotballkamp eller festival. Det vet jeg at det er mange som har gledet seg til, sier helseministeren.

Koronasertifikatet ble presentert forrige uke. Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.

Mandag kom retningslinjer for hvordan koronasertifikatet skal brukes innenlands i Norge. Det var ventet at det skulle åpnes for større arrangementer. Det tas i bruk ved trinn tre i regjeringens gjenåpningsplan.

Høie understreker at koronasertifikat ikke kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5A grunnet ukontrollert smitte, men at det kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5B eller 5C.

Annonse
Annonse
Annonse