Kulturbransjen

Lena Gundersby Gravdal er programleder i «Plottet - en fortellerpodkast»

Ny podkast fra KulturPlot

Nå har KulturPlots redaksjon en ny godbit til våre abonnenter, venner og følgere. I dag er «Plottet», vår nye podkast, ute på strømmetjenester og på nettsiden vår.

Publisert Sist oppdatert

Savner du å bli fortalt for? I hver episode av «Plottet» blir du først kjent med en profesjonell forteller, som avslutter med å fortelle en unik historie.

KulturPlot har valgt å satse på fortellerkunst i den nye podkasten, og I de 20 minutter lange episodene belyser vi også menneskers eksistens og livsvilkår. Det er meningen at fortellingene som velges skal berøre mennesker, samtidig som vi dekker spennet i fortellertradisjonen – noe vi mener er kulturhistorisk viktig i seg selv.

«Plottet» tar utgangspunkt i nåtidens historiefortellere. Hvem er de som holder fortellertradisjonen i live på ulike vis, og hva kan de fortelle oss om det å fortelle historier? Vi blir kjent med et utvalg fortellere, og får fortalt en historie til slutt.

Mannen bak Pelle Parafin

Første forteller ut er Terje Nordby. Terje er dramatiker, forfatter, musiker og mytolog.

Han var Tramteatrets husdikter, og har skrevet mytologi-bøker. I podkasten forteller han det han selv kaller for en radbrekking av det tradisjonelle eventyret «De tre bukkene Bruse». Før vi kommer til fortellingen, skal vi forsøke å finne ut hva det er med fortellerkunsten som gjør at Terje har viet sitt liv til den.

Mens pandemien preger oss, kan en god historie gi deg noe ekstra i hverdagen. Det er også en glede for oss å kunne gi fortellerkunsten en scene i disse dager.

Podkasten er dessuten et ledd i en oppbygging av kulturjournalistikken vår.

Episodene vil bli lagt ut på kulturplot.no, så vel som på Spotify, YouTube og i andre strømmetjenester. Du vil også finne oss i sosiale medier.

Vi gleder oss til å berøre din hverdag, nå også gjennom lydmediet.

Powered by Labrador CMS