Film og tv

Viaplay i nominasjonstet foran Seriekritikerprisen

Av totalt ti mulige har Viaplay landet hele seks nominasjoner foran Seriekritikerprisen.

Publisert Sist oppdatert

­Prisene deles ut 15. september, og i en pressemelding går det fram at Viaplays egenproduksjoner «Pørni», «Made in Oslo» og «Ida tar ansvar» hanker inn to nominasjoner hver.

Dermed kan Viaplay skilte med hele seks av ti nominasjoner til prisen.

Seriekritikerprisen er en uavhengig kritikerpris som har som formål å hedre de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest det siste året.

Sesong én av Viaplay-serien «Pørni» vant to priser under fjorårets utdeling. Henriette Steenstrup fikk da pris i kategoriene beste skuespiller, og «Pørni» ble priset i klassen for beste komedie.

Steenstrup er igjen nominert til skuespillerpris, og sesong to av serien kan for andre år på rad bli kåret til beste komedie.

– Det er utrolig gjevt å være nominert igjen, og ulidelig spennende. Andresesonger er vanskelig, men jeg er veldig glad for det vi fikk til med sesongen, uansett hvem som stikker av med den høythengende statuetten, sier Steenstrup selv via pressemeldingen.

Viaplay har flere serie-nyheter på gang denne høsten. Senere i år kommer krimdramaet «Fenris» med Ida Elise Broch, tredje sesong av «Pørni» – og Viaplays første, norske spillefilm, «Gulltransporten», med Jon Øigarden, Sven Nordin og Axel Bøyum i noen av rollene.

Powered by Labrador CMS