Film og tv

Sara Johnsen skriver manus når Ingmar Bergmans «Troløs» blir TV-serie

Ingmar Bergmans trekantdrama «Trolösa» får på ny norsk hjelp når det skal filmatiseres – denne gangen til en seks episoders TV-serie.

Publisert Sist oppdatert

­Det er SVT som står bak den kommende serien, basert på et av Bergmans aller siste filmmanus. Første gang det ble filmatisert var i 2000, da Liv Ullmann hadde regien.

Nå har norske Sara Johnsen – som blant annet ble prisbelønt for manuset til TV-serien «22. juli» – skrevet nytt manus. Det melder TT.

– Det føles som om vi gjør tidenes beste karakterdrevne TV-drama, med begjæret i hovedrollen, sier Johnsen om hva som er i vente.

Trekantdramaet handler om David som blir forelsket i sin bestevenn Markus' sin kone Marianne, og konsekvensene det får. Regissør blir Tomas Alfredson, som allerede i 2001 ringte Ingmar Bergman og spurte om å få gjøre en nytolkning.

– Han syntes det hørtes ut som «en jævla fylleidé. Men jo mer vi snakket om saken, syntes han det høres både «fryktelig spennende» og «riktig begavet» ut, hevder Alfredson, som tidligere har laget «Tinker Tailor Soldier Spy» og «La den rette komme inn».

«Troløs»-nyinnspillingen ble bekjentgjort under Bergmanuken på Fårø som ble avsluttet sist helg.

Powered by Labrador CMS