Film og tv

Illustrasjonsbilde.

Flere aktører i kulturbransjen støtter kulturboikott

Til påske skulle andre del av den russiske tegnefilmen basert på H.C. Andersens eventyr, «Snødronningen», hatt premiere. Men nå trekker den norske distributøren den.

Publisert Sist oppdatert

Filmdistributøren Manymore Film skriver i en pressemelding at de vil følge oppfordringen til det ukrainske filmakademiet om å boikotte russiske filmer.

– Når idrettssektoren boikotter Russland og russiske utøvere på grunn av invasjonen av Ukraina, kan heller ikke vi i filmbransjen stå på sidelinjen, sier Bjørg Veland i Manymore Films, som ved juletider sendte ut «Snødronningen», og til påske skulle slippe løs «Snødronningen 2 – Kongens hevn».

Men tirsdag bestemte selskapet seg for å trekke den planlagte premieren på den russiskproduserte filmen, som er dubbet både til norsk og nordsamisk.

– Selv om vi nå som et lite uavhengig selskap rammes økonomisk, er dette det moralsk riktige. Vi velger å følge oppfordringen fra det ukrainske filmakademiet. Alle kinoene er nå informert om vår beslutning, uttaler Veland.

I stedet relanserer Manymore Film den ukrainske barnefilmen «Alva og regnbuedragen», som gikk på norske kinoer i fjor vår.

– Vi ønsker å støtte de ukrainske filmprodusentene, sier Bjørg Veland.

Powered by Labrador CMS