Film og tv

Nå er innspillingen i gang av Gulraiz Sharifs debutbok «Hør her'a!». Her er skuespillerne Mohammed Ahmed (f.v.) Liza Haider, regissør Kaveh Tehrani og forfatter Gulraiz Sharif.

Filmatiseringen av populær og prisbelønt ungdomsroman blir å se på Viaplay – etter omfattende kinovisning

Filmatiseringen av den svært populære og prisbelønte ungdomsromanen «Hør her'a!», skrevet av Gulraiz Sharif, blir å se på strømmetjenesten Viaplay.

Publisert Sist oppdatert

Men først skal den lanseres på kinoer over hele landet, som følge av et nytt samarbeid mellom Viaplay, produksjonsselskapet Motlys og distributøren Arthaus der «ambisjonen er å få det beste ut av to verdener – kino og strømming», ifølge pressemeldingen.

Innspillingen har begynt, med planlagt premiere høsten 2023.

– Gulraiz Sharifs roman var den mest lånte boken på Oslos bibliotek i 2021, noe som viser den fantastiske tiltrekningskraft. Karakterene har flere lag, og temaene som berøres er universelle. Dette er en film for alle og vi er stolte over å tilby den til Viaplays seere i Norge og internasjonalt, sier Filippa Wallestam i Viaplay Group.

Erlend Loe og Nora Landsrød har skrevet manus, mens Kaveh Tehrani har regi. Det loves «en energisk, sint, politisk, varm og raus film om identitet, klasse og familie».

– Et moderne, rikt og fornøyelig portrett

Hovedrollen spilles av Mohammed Ahmed, hans lillebror av Liza Haider og onkelen av den britiske komikeren Asim Chaudhry, ifølge VG.

– Jeg kjenner meg igjen i det å ikke passe inn i Norge i dag. Jeg vil lage en film for alle som kjenner på det. En film som vil engasjere både de med og uten pakistanske røtter. «Hør her'a!» skal bli et moderne, rikt og fornøyelig portrett av en herlig familie fra Oslo øst, sier Kaveh Tehrani i en uttalelse.

Produsent i Motlys, Yngve Sæther, spår at filmen kan bli en av de store norske kinosuksessene til høsten neste år.

– Hør her’a! har allerede truffet veldig mange hjerter som bok, og vi ser fram til en film som kommer til å begeistre et stort og mangfoldig publikum. Dette er en film for vår tid. Underholdende, inkluderende, varm og frekk, forteller Sæther.

Også dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck, er svært entusiastisk ifølge pressemeldingen:

– Vi er overbeviste om at «Hør her’a!» blir en publikumsfavoritt både i Norge og utlandet. Filmen skildrer en norsk-pakistansk familie, men relasjonene og følelsene er universelle. Det er karakterer man blir glad i, og mennesker med både gode og dårlige egenskaper, forteller Badendyck.

Powered by Labrador CMS