Annonse
Foto: Elli Müller Osborne er halvveis til varulv på filmplakaten til «Vikingulven». Foto: SF Studios NTB kultur

Varulvfilm med vikingvri klar for kinohøsten – her er første glimt av en halvt pelskledd Elli

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Til høsten kommer det som filmdistributøren kaller Nordens første varulvfilm på kino. «Vikingulven» er en norsk produksjon – med stjerneskuddet Elli Müller Osborne i rollen som tidvis pelskledd.

Elli Müller Osborne har tidligere vært å se i store filmer som «Psychobitch», «Utøya» og «Håp». Nå har hun fått hovedrollen som 17 år gamle Thale.

Hun har nettopp flyttet med familien til den lille byen Nybo, der moren har fått jobb i det lokale politiet. På en strandfest med lokale ungdommer blir en student brutalt drept, og Thale er nøkkelvitne i saken. Hvem eller hva står bak drapet? Mye tyder på at det kan være et dyr – kanskje en ulv, heter det om handlingen.

Men i løpet av etterforskningen oppdager Thales mor – etterforskningsleder Live Berg – at de står overfor noe ganske annet og ukjent. Samtidig begynner Thale å få syner og oppføre seg merkelig. «Hva skjer i Nybo ved neste fullmåne?", heter det i pressemeldingen.

Bak står Filmkameratene, som også slapp løs «Trolljegeren» i sin tid på kinopublikummet.

Regissør er Stig Svendsen, som tidligere har laget filmer som «Kings Bay» (2017) så vel som horrorfilmen «Elevator» (2012) og «Radiopiratene» (2007). Han har også skrevet manus til «Vikingulven», som beskrives som «en klassisk varulvfilm», men i en ny innpakning.

I andre roller ser man Liv Mjönes, Vidar Magnussen, Øyvind Brandtzæg og 21 år gamle Sjur Vatne Brean – som likevel har en lang karriere med blant annet «Ut og stjæle hester», «Rådebank», «Delete Me» og kommende «Tre nøtter til Askepott».

Annonse
Annonse
Annonse