Annonse
Etter neste sommer blir disse to å se i andre sesong av «Delete Me»: Sofia Tjelta Sydness (t.h.) og svenske Happy Jankell. Foto: Viaplay

Sofia Tjelta Sydness klar for sin første hovedrolle

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Andre runde av serieskaper og regissør Marie Kristiansens ungdomsdrama «Delete Me» er under innspillingen – og nå med en ny hovedrolleinnehaver: Sofia Tjelta Sydness.

Det blir Sofias første hovedrolle, etter en mindre rolle i første sesong.

– Jeg følte at vi virkelig skapte noe helt unikt med den første sesongen, og fortalte en viktig historie til en ung målgruppe. Det at jeg nå får min første hovedrolle er både skummelt og fantastisk å tenke på, sier hun.

Første sesong av «Delete Me» hadde Amalia Holm og Thea Sofie Loch Næss i de to sentrale rollene da den hadde premiere tidlig i fjor. Også Sofia Tjelta Sydness hadde en mindre rolle – men rykker nå altså opp.

To svensker har også sentrale roller: Happy Jankell, som spilte hacker i første runde, er tilbake. Og i den andre hovedrollen i tillegg til Sofias blir Erik Enge å se. Han har hovedrollen som ung fotballspiller i Sveriges Oscar-bidrag «Tigrar», som han vant en gjev Dragon Award for tolkningen sin av.

I denne sesongen vil regissør Marie Kristiansen, som også skriver manus, se på hva som skjer når russetiden er overstått. Nå vil hun ta for seg et relativt nytt fenomen: Unge personer som selger intime bilder på nettet.

Og det er det Sofias rollekarakter Sanna bestemmer seg for å gjøre, mens hun jobber som servitør i Oslo med drømmer om å bli sminkeinfluenser på YouTube, heter det i omtalen fra Viaplay som står bak.

– Det å «lykkes» i sosiale medier er viktigere enn noensinne, og vårt behov for konstant bekreftelse og tilhørighet har nærmest blitt en avhengighet for en hel generasjon. Det dukker stadig opp nye plattformer som spiller på dette behovet. Vi ser også at mange drømmer om å skape seg en karriere i sosiale medier, sier Kristiansen, som beskriver andre runde som «en moderne Bonnie & Clyde-historie» med sin oppsummering av handlingen:

– Vi følger et ungt kjærestepar som, i søken etter anerkjennelse og berømmelse i sosiale medier, blir kriminelle.

Første sesong av «Delete Me» vant to priser fra Gullruten for beste foto og beste klipp, sølv i Seoul Drama Awards (Short-Form Drama), og ble nominert til beste drama under årets Seriekritikerprisen og C21 International Drama Awards.

Annonse
Annonse
Annonse