Annonse
Ola Kvernberg vant svensk Guldbagge-pris for filmmusikken sin og takket fra sitt eget studio. Foto: SVT / Ola Kvernberg Facebook

Også Ola Kvernberg sikret seg en svensk Guldbagge

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Også den norske komponisten og musikeren Ola Kvernberg gjorde som Ane Dahl Torp – sikret seg en Guldbagge da Film-Sverige delte ut sine gjeve priser.

Prisen vant Ola Kvernberg i kategorien for beste filmmusikk. Den skrev han til dokumentaren «Only The Devil Lives Without Hope», regissert av svenske Magnus Gertten.

Filmen er en nordisk samproduksjon, og beskrives som «en nervepirrende dokumentar om terror, forræderi og internasjonale intriger» – der den følger en kvinnes kamp for å få sin dødsdømte bror løslatt fra et beryktet ørkenfengsel.

«I likhet med mange andre land kjemper Usbekistan en krig mot terror som handler vel så mye om politikk som om rikets og innbyggernes sikkerhet. Som et resultat av denne krigen har en rekke muslimer blitt fengslet på tynt til ikke-eksisterende grunnlag», heter det videre om filmen, som har vært vist ved en rekke digitale festivaler.

Fordi Dilya Erkinzoda kritiserer de usbekiske myndighetene, må hun flykte til Sverige – der hun fortsetter kampen. I sin takketale – fra sitt eget studio – løftet Ola Kvernberg frem Dilyas innsats. Han takket også regissøren og klipperen for å ha laget «en vanskelig og viktig film».

– Musikk kan gjøre vanvittig mye med et bilde, sa Kvernberg om sin nå prisvinnende innsats, der han hadde med seg musikere som Stian Carstensen, Kristoffer Lo og Sondre Ferstad.

2021-utgaven av Guldbagge-utdelingen var en koronatilpasset seremoni, utdelt i Stockholm og direktesendt på svensk fjernsyn.

Annonse
Annonse
Annonse