Annonse
SKAPER TRØBBEL: Dokumentarfilmen «Do Not Split» av Anders Hammer skaper trøbbel for Oscarsendingen i Kina. Foto: Anders Hammer / NTB

Nominasjonen til den norske dokumentaren «Do not split» kan skape trøbbel for Oscarsendingen i Kina

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ifølge kilder nær det statlige, kinesiske TV-selskapet China Central Television avventer de beskjed om Oscar-utdelingen vil bli sendt på TV i Kina i år.

Dette tolkes som en reaksjone på Oscar-nominasjonen av den norske kortdokumentaren «Do not split» som handler om demokratiopprør i Hong Kong.

Dokumentaren er lagd av dokumentarskaper Anders Hammer og viser Hong Kong-protestene og retter oppmerksomhet mot hvordan ytringsfrihet og pressefrihet er truet i Hong Kong.

Orderen om å unngå direktesending og minske oppmerksomheten om Oscarutdelingen skal ifølge Variety ha kommet fra propagandaavdelingen til det kinesiske kommunistpartiet. De skal altså ha bedt kinesiske medier om å kun rapportere om ikke-kontroversielle priser.

I tillegg til Hammers kortdokumentar kan det også ha sammenheng med uttalelser som knyttes til den kinesiske filmskaperen Chloe Zhao, som er nominert i kategorien beste regissør for filmen Nomadland.

Annonse
Annonse
Annonse