Annonse
Liv Ullmann er blitt forfremmet til høyeste nivå av den franske republikkens hedersorden for kunst og litteratur etter sitt lange virke innenfor film og teater og kan heretter titulere seg kommandør. Foto: Heiko Junge / NTB

Liv Ullmann forfremmet til høyeste nivå av fransk kulturorden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Frankrikes kulturminister har forfremmet Liv Ullmann til kommandør av den franske hedersordenen for kunst og litteratur.

Ullmann (82) var allerede offiser av den anerkjente ordenen da hun 21. desember i fjor ble underrettet om at Frankrikes kulturminister Roselyne Bachelot-Narquin hadde forfremmet henne til den høyeste graden som finnes innen ordenen for kunst og litteratur (L'ordre des Arts et des Lettres).

– Ordenen er av de fremste blant de fire fortjenesteordenene som deles ut av Den franske republikk. Jeg er i særdeleshet glad over på denne måten å hedre Deres bidrag til kulturen, skriver ministeren i tildelingsbrevet datert 30. september i fjor.

Med håndskrift hadde Bachelot-Narquin tilføyd et «mine aller beste» til den mer standardiserte hilsenen fra departementet.

I et følgeskriv fra den norske ambassaden legger ambassadør Pierre-Mathieu Duhamel til at Ullmann ved sitt virke har styrket relasjonene mellom Norge og Frankrike.

– Liv Ullmann er nå i Florida, men ventes tilbake til Norge i april om koronatiltakene tillater det, skriver Jan Erik Holst på vegne av Liv Ullmann i en pressemelding tirsdag.

Da vil det også bli klart når selve medaljen som følger med utnevnelsen kan deles ut.

Blant andre notabiliteter som også har blitt utnevnt til kommandører av hedersordenen er Meryl Streep, Roger Moore, Donald Sutherland, Jorge Louis Borges, Audrey Hepburn og Sean Connery.

Annonse
Annonse
Annonse