«Tre nøtter til Askepott» har nå passert et kinobesøk på 500.000, og entrer listen over de ti mest sette norske filmene i nyere tid. Her er Astrid Smeplass og Cengiz Al.
Storm Films

Koronapandemi til tross: Askepott inn på historisk liste

Publisert: 20. desember 2021 kl 11.28
Oppdatert: 20. desember 2021 kl 11.28

«Tre nøtter til Askepott» entrer den gjeve listen over de ti mest sette norske filmene i moderne tid.

Sist helg passerte nemlig den norske filmatiseringen av julefavoritten det magiske tallet på en halv million besøk på kino.

Dermed har den ifølge filmselskapet Storm Films sikret seg en plass på den prestisjefylte listen over de ti mest sette norske kinofilmene i moderne tid, altså fra 2003 – som er det årstallet kino bransjen forholder seg og som har nøyaktige tall, får NTB opplyst.

«Tre nøtter til Askepott» klarer denne bragden selv midt i koronapandemien med restriksjoner, selv om Storm Films-produsent Frederick Howard har et lite hjertesukk:

– I all elendigheten er det en glede å se at når publikum går på kino, prioriterer de å få med seg «Tre nøtter til Askepott». Vi skulle selvfølgelig gjerne sett hvor langt den kunne nådd under normale forhold, for spådommene var opp mot millionen, men dette er uansett en seier for oss som har laget filmen, sier han:

– Drømmen nå blir å slå James Bond, så nå håper vi at alle som ikke har fått sett filmen går på kino. Over hele landet er kinoene er åpne gjennom julen og smittevernet er på topp. All statistikk tilsier at det er trygt å gå på kino, hevder Howard. Besøkstallet for 007-filmen «No Time Ti Die» er for øvrig 662.355.

I helgen som var ble «Tre nøtter til Askepott» sett av 27.546 kinogjengere. Det er milelangt foran neste film på listen, «Clifford: Den store røde hunden» som hadde besøk av 3.600 publikummere.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb