Annonse
ILLUSTRASJONSBILDE. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Forstår ikke hvorfor butikker og kjøpesenter får åpne før kinoene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Etter at byrådet i Oslo annonserte at de flyttet gjenåpning av kino, teater og konsertsteder fra trinn 3 til trinn 2 var det mange som ble glad. Likevel er det flere som undrer seg over at butikker og kjøpesentre åpnet allerede i går, mens resten av trinn to må vente i ytterligere to uker.

Programdirektør for Nordisk Film Kino, Christin Berg mener det er merkelig og poengterer at kinoene har full kontroll på adgang og avstand mellom setene, noe som vil gjøre det mye lettere å drive smittesporing.

Hun får støtte av bransjeforeningen Film & Kino. Direktør Guttorm Petterson har bedt byrådet i Oslo om svar på hvorfor kinoene må vente.

– Det er fortsatt slik at kino ikke har vært arnested for smitte noe sted i verden. Det er også slik at kino er aller mest besøkt av barn og unge, som alle snakker om å prioritere. Er det en prioritering å gi dem muligheten til å henge på kjøpesentrene?, sier han til Dagsavisen.

Når Oslos kinoer får åpne igjen er Guttorm Petterson redd ikke alle vil åpne med en adgangsbegrensning på 20 stk. Christin Berg i Nordisk Film Kino sier de vil åpne de sju kinoene de har i Oslo.

– Men vi skulle ønsket oss en publikumsgrense basert på areal, slik som på kjøpesentrene. Nå er det 20 personer som er grensen, uansett om det er i Colosseum 1 med 887 seter eller Saga 5 med 41 seter. Kjøpesenter kan ha en person per fire kvadratmeter, påpeker Berg overfor Dagsavisen, og sier de forholder seg til smittevernlover, men at det er vanskelig å forstå.

Byråd for kultur, frivillighet og idrett, Omar Samy Gamal, sier han forstår kinoenes frustrasjon, og sier at også han er utålmodig. Likevel sier han at det ikke kan være sånn at det ene leder til det andre. Vi må holde igjen noen uker og se an hvordan det gjør, sier han, og understreker at det er viktig med en gradvis og kontrollert gjenåpning.

Annonse
Annonse
Annonse