Annonse
Vennegjengen som bruker kino som felles aktivitet er blant målgruppene for den nye reklamefilmen. Foto: Skjermdump «Velkommen tilbake på kino".

Film- og kinobransjen samlet bak kampanje – trår til for å få folk inn i kinosalene igjen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Når Norge nå så smått åpner opp igjen, trår en samlet film- og kinobransje til for å få publikum tilbake i kinosalene igjen.

– Denne vakre kampanjen skal gi publikum tilbake følelsen av hvor fint det er å se film på kino, og den gode stemningen som oppstår når man sammen har fine filmopplevelser i en mørk kinosal, sier direktør Kjersti Mo i Norsk filminstitutt.

Blant kanalene der budskapet skal formidles er TV, kino, YouTube og sosiale medier som Instagram, Snapchat, Facebook. Det er også laget en egen, følelsesladd reklamefilm kalt «Velkommen tilbake på kino» med vakker musikk av Susanne Sundfør.

Man sikter seg inn mot tre hovedmålgrupper: Ungdom mellom 12–24 år som går på kino med vennene sine, unge voksne i alderen 26–40 år som bruker kino som underholdnings- og kulturtilbud, og foreldre mellom 30 og 45 år som ser på kino som familieaktivitet.

Samtidig fremholdes det at kampanjen skal henvende seg til hele befolkningen, uansett. Man ønsker ifølge pressemeldingen «å begeistre, røre og få målgruppen til å glede seg til å gå på kino igjen», ved å minne dem om hvor god en kinoopplevelsen er.

Norsk filminstitutt har bidratt med 3,5 millioner kroner, og direktør Mo viser til internasjonale undersøkelser om at det knapt har vært smittetilfeller som kan spores tilbake til spredning på kino.

– Kinoene er et av de tryggeste stedene å sosialisere i koronatiden, smittevernet blir der godt ivaretatt av proffe folk som er vant til å ta imot publikum, sier Kjersti Mo.

Annonse
Annonse
Annonse