Film og tv

Har grunn til å smile: Henriette Steenstrup, som er dobbeltnominert for «Pørni».

Dette er de nominerte til Seriekritikerprisen

Henriette Steenstrup kan notere seg to fine nominasjoner til Seriekritikerprisen for «Pørni».

Publisert Sist oppdatert

Seriekritikerprisen er en uavhengig kritikerpris som har som formål å hedre og sette fokus på
de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest det siste året. 23 serieanmeldere fra mediehus i hele landet står for så vel nominasjoner som å kåre vinnere.

Og for 2021 er Henriette Steenstrup nominert som beste skuespiller i en norsk serie, mens «Pørni» er blant de tre nominerte i kategorien for beste norske komedie. Ekstra gjevt for Steenstrup, som er serieskaperen bak.

Det vanker også to nominasjoner til populære «Rådebank» i sin andre sesong. Der kappes Odin Waage om prisen som beste skuespiller, mens serien er nominert i klassen for beste norske drama.

I dramaklassen konkurrerer også «Norsk-ish» og «Delete Me», mens de komedienominerte er foruten «Pørni» også andre sesong av «Basic Bitch» samt «Maxitaxi Driver». I skuespillerklassen kappes Odin Waage og Henriette Steenstrup med Darin Hagi fra «Etter lørdag» og Ingrid Giæver fra «Nach».

– Det siste halvannet året med pandemi har naturlig nok gitt seriebransjen krevende arbeidsforhold. Det er derfor svært gledelig å se at årets nominerte likevel bidrar med både stor bredde og høy kvalitet, sier juryleder og kulturredaktør i Aftenposten, Cecilie Asker. Hun påpeker at serier ikke lenger bare er ren underholdning, og at kvalitetsserier er kulturopplevelser på lik linje med god musikk, film, teater og litteratur.

– At serier som kulturuttrykk blir tatt på alvor, ser vi også tydelig i økningen av antall serieanmeldere i norske medier de siste årene, sier Asker.

Seriekritikerprisen deles ut 30. september under Seriedagene Oslo.

Beste norske drama

«Norsk-ish», NRK
«Delete Me», Viaplay
«Rådebank» sesong 2, NRK

Beste norske komedie

«Basic Bitch», sesong 2, Discovery +
«Maxitaxi Driver», NRK
«Pørni», Viaplay

Beste skuespiller i norsk serie:

Darin Hagi fra «Etter lørdag», TV 2
Odin Waage fra «Rådebank», NRK
Henriette Steenstrup fra «Pørni», Viaplay
Ingrid Giæver fra «Nach», Discovery +

Powered by Labrador CMS