Annonse
Har grunn til å smile: Henriette Steenstrup, som er dobbeltnominert for «Pørni». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dette er de nominerte til Seriekritikerprisen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Seriekritikerprisen er en uavhengig kritikerpris som har som formål å hedre og sette fokus på
de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest det siste året. 23 serieanmeldere fra mediehus i hele landet står for så vel nominasjoner som å kåre vinnere.

Og for 2021 er Henriette Steenstrup nominert som beste skuespiller i en norsk serie, mens «Pørni» er blant de tre nominerte i kategorien for beste norske komedie. Ekstra gjevt for Steenstrup, som er serieskaperen bak.

Det vanker også to nominasjoner til populære «Rådebank» i sin andre sesong. Der kappes Odin Waage om prisen som beste skuespiller, mens serien er nominert i klassen for beste norske drama.

I dramaklassen konkurrerer også «Norsk-ish» og «Delete Me», mens de komedienominerte er foruten «Pørni» også andre sesong av «Basic Bitch» samt «Maxitaxi Driver». I skuespillerklassen kappes Odin Waage og Henriette Steenstrup med Darin Hagi fra «Etter lørdag» og Ingrid Giæver fra «Nach».

– Det siste halvannet året med pandemi har naturlig nok gitt seriebransjen krevende arbeidsforhold. Det er derfor svært gledelig å se at årets nominerte likevel bidrar med både stor bredde og høy kvalitet, sier juryleder og kulturredaktør i Aftenposten, Cecilie Asker. Hun påpeker at serier ikke lenger bare er ren underholdning, og at kvalitetsserier er kulturopplevelser på lik linje med god musikk, film, teater og litteratur.

– At serier som kulturuttrykk blir tatt på alvor, ser vi også tydelig i økningen av antall serieanmeldere i norske medier de siste årene, sier Asker.

Seriekritikerprisen deles ut 30. september under Seriedagene Oslo.

Beste norske drama

«Norsk-ish», NRK
«Delete Me», Viaplay
«Rådebank» sesong 2, NRK

Beste norske komedie

«Basic Bitch», sesong 2, Discovery +
«Maxitaxi Driver», NRK
«Pørni», Viaplay

Beste skuespiller i norsk serie:

Darin Hagi fra «Etter lørdag», TV 2
Odin Waage fra «Rådebank», NRK
Henriette Steenstrup fra «Pørni», Viaplay
Ingrid Giæver fra «Nach», Discovery +

Annonse
Annonse
Annonse