Annonse
Kunstneren Gjert Rognli har mottatt en rekke priser, og har hatt flere separat- og kollektive utstillinger i inn- og utland, senest i sommer på Samisk Hus i Oslo med fotoserien «Dan maid luondu diehtá – What nature knows», der flere verk ble innkjøpt av Preus fotomuseum. Foto: Gjert Rognli
Filmskaper Gjert Rognli

– Den har fått en fantastisk mottakelse etter verdenspremieren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Dette er ifølge filmskaperen selv, Gjert Rognli, den tolvte internasjonale filmprisen som filmen hans har vunnet på festivaler rundt i verden. Denne gangen vant den en Best Cinematography-pris.

– Prisen ble gitt for de faglig og kunstneriske valgene som ble gjort hva gjelder lyssetting, bildeutsnitt og kamerabevegelser ved innspillingen av filmen, forteller Rognli, som sier det er «fantastisk hyggelig» med så gode tilbakemeldinger på «Life is a two-way dream».

– Den har fått en fantastisk mottakelse etter verdenspremieren på filmfestivalen Skábmagovat Film Festival i Finland 2020. Til nå er filmen vist på 60 filmfestivaler rundt i verden, opplyser Gjert Rognli videre.

Om filmen heter det at den viser vei i en verden som forandrer seg raskt, med polarisering og globalisering i mange retninger: «Vi er i en epoke i historien hvor ungdomsdyrking, nåtidsfiksering og ekstrem individualisme er gjeldende. Det vi gjør i dag, vil påvirke måten menneskene lever i fremtiden. Med visdommen fra sjamanens verdensanskuelse fra den gamle samiske religion, flettes det sammen en annen tolkning og historie».

Gjert Rognli er en flermedial kunstner som bruker film, foto, skulptur og performance. Han trekker inn naturen og naturkreftene, og sin tilhørighet til det arktiske Nord-Norge med lyset, mørket og årstidene, inn i verkene med referanser til det surrealistiske og mytologiske.

Annonse
Annonse
Annonse