Annonse
Anders Danielsen Lie fra premieren til filmen "22 July" . Nå er han Cannes-klar med to filmer. Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Anders Danielsen Lie er dobbelt klar for Gullpalme-kamp i Cannes

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Anders Danielsen Lie er å se i to filmer som kappes under hovedkonkurransen i Cannes: Både Joachim Triers «Verdens verste menneske» og den franske regissøren Mia Hansen-Løves «Bergman Island».

Begge skal konkurrere om den gjeve Gullpalmen.

«Bergman Island» handler om et filmskaperpar som reiser til Fårø, Ingmar Bergmans øy i den svenske skjærgården, for å skrive manus. Filmen ble innspilt på Fårø i 2018 og 2019, og er nå klar for å kappes i hovedprogrammet under filmfestivalen i Cannes.

Anders Danielsen Lie har en birolle som Joseph i Hansen-Løves relasjonsdrama. Hun er en av fire kvinnelige regissører som er med i konkurransen under årets Cannes-festival. På rollelisten står også Vicky Krieps og Tim Roth, som spiller manusforfatterparet, og Mia Wasikowska.

I «Verdens verste menneske» er derimot en ny, bærende filmrolle for Lie, som også var om bord da Joachim Trier for andre gang dro til Cannes i 2011 med «Oslo, 31. august». I 2016 poserte han på ny på Croisetten, da Olivier Assayas' internasjonale samproduksjon «Personal Shopper» konkurrerte om Gullpalmen med Lie i en birolle.

– Cannes er et spesielt sted, det er som å være på en veldig stor, bråkete basar. Alt er i Cannes, det ypperste av europeisk kunstfilm og det største av kommersiell, amerikansk film – alt møtes der, sa Andersen Danielsen Lie til Dagsavisen i 2016.

Om årets deltakelse sier han til NRK:

– Det er litt som å bli tatt ut til OL eller VM. Du kan ikke oppleve noe større som filmskuespiller, fordi det enn så lenge er verdens viktigste filmfestival.

Annonse
Annonse
Annonse