Film og tv

Om handlingen i fiksjonsfilmen «Daughter of rage» heter det: På en stor søppelfylling i Nicaragua, sliter åtteåringen Maria. Sterk vilje og rik fantasi blir viktig for å overleve.

Seks norske filmprodusenter får 3 millioner kroner i tilskudd til samproduksjon med andre land

Støtten kommer via Sørfond-ordningen som Utenriksdepartementet finansierer.

Publisert Sist oppdatert

I år går Sørfond-tilskuddene til prosjekter fra Nicaragua, Tunisia, Myanmar, Tyrkia, Libanon og Vietnam, heter det i pressemeldingen fra Norsk filminstitutt. Her fremgår det videre at det kom inn 45 søknader til Sørfond, med et totalt søknadsbeløp på over 32,9 millioner kroner.

Blant produsentene som støttes er Dag Hoel Filmproduksjon, som får 500 000 kroner i tilskudd til fiksjonsfilmen «Daughter of Rage», en samproduksjon med Nicaragua. Regissør er Laura Baumeister.

Fra juryen heter det:

«Det endelige utvalget på seks prosjekter inkluderer en dokumentarfilm og fem fiksjonsfilmer. Fire av prosjektene er debutfilmer. De utvalgte prosjektene overbeviste juryen med sine historier og sterke visuelle konsepter, originale manus i tillegg til deres mangefasetterte og fascinerende karakterer. Vi gleder oss veldig til å se disse prosjektene på kinolerretet i nærmeste fremtid.»

Også The End, DUOfilm, Fidalgo Film Production, Barentsfilm og Ape & Bjørn får støtte til samproduksjoner.

Powered by Labrador CMS