Kjersti Mo er direktør i Norsk filminstitutt, et institutt som jobber med å finne løsninger for en hardt presset filmbransje.
Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Norsk filminstitutt åpner pengesekken igjen

Publisert: 24. mars 2020 kl 14.33
Oppdatert: 24. mars 2020 kl 14.33

14 millioner kroner ekstra skal nå fordeles ut på utvikling av filmer og dramaserier, fremgår det av pressemeldingen.

– Nå er det viktig å holde aktiviteten oppe på områder som faktisk ikke trenger stenge ned mens resten av verden står på pause. Samtidig må vi sikre at vi har de beste prosjektene å sette i produksjon når vi er tilbake med normal aktivitet i filmbransjen. Vi øker derfor tildelingen til utvikling av alle formater og manusutvikling med 14 millioner kroner, gjennom å omdisponere filmfondet, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Koronarestriksjonene rammer den norske filmbransjen hardt. Filmproduksjoner stoppes og kinoer stenger.

– Uten tiltak for å avhjelpe situasjonen kan vi risikere at mange aktører går konkurs, og at vi mister fagkompetanse og prosjekter. Dette vil også gå ut over publikum, sier Mo videre om bakgrunnen for denne ekstra bevilgningen.

Midlene skal tildeles fortløpende, uten søknadsfrist, og med maksimalt 3–4 ukers behandlingstid.

I pressemeldingen understrekes det at situasjonen også oppleves som prekær for aktører som har filmer som nå skulle møtt publikum via kinolerretet.

«Filminstituttet ser nå nærmere på hvordan vi kan legge til rette for at disse filmene i perioden dette varer heller skal kunne treffe sitt publikum gjennom andre tilgjengelige kanaler», heter det fra NFI.

Saken fortsetter under annonsen
 

Ledige stillinger – kulturjobb