Annonse
Jakob Rørvik er nå i ferd med å forberede sin første langfilm - etter et solid knippe prisbelønte kortfilmer. Foto: Presse
Spillefilm om kvantefysiker får mest fra NFI

Nå kommer Jakob Rørvik med langfilmdebut

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Rørvik har både skrevet manus og skal ha regi på «Thomas i superposisjon», som handler om en kvantefysiker som tror han er i ferd med å knekke universets kode, men som først må løse problemene på hjemmebane.

«En dramakomedie om livets grunnleggende bestanddeler» heter det om filmen, som Jakob Rørvik og Maipo Film nå har fått 5.860.000 kroner i produksjonstilskudd til. Det skjer gjennom NFIs talentsatsing Nye veier.

Rørvik ble i 2018 – som første nordmann – plukket ut til Sundance Screenwriters Lab med nettopp dette prosjektet.

– «Thomas in Superposition» – tidligere kjent som «Thomas in 10 Dimensions» – er i ferd med å bli virkelighet, skrev Rørvik på Instagram der han delte bildet av sitt syvende manusutkast nylig.

På hjemmebane er han i ferd med å ferdigstille piloten til dramaserien «Dates in Real Life» og sin ellevte kortfilm, «Apokalypse Nord», sammen den Spellemann-nominerte musikeren André Bratten.

Totalt deler Norsk filminstitutt ut 15,8 millioner kroner i produksjonstilskudd til ni filmer: To spillefilmer, fire dokumentarer og tre Nye veier-prosjekter.

Disse får også tilskudd:

* «Han» (2.990.000 kroner), spillefilm som gjennom å følge to menn og en gutt en dag i Oslo, diskuterer mannsrollen i Norge i dag. Regissør er Guro Bruusgard.

* «Tottori – Sommeren vi var alene» (1,5 millioner kroner), originalskrevet barnefilm om to søstre på fjelltur med pappa, men som må dra alene ut i villmarken etter hjelp da han ramler ned i en fjellsprekk. Regissører er Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen.

* «Bortebane» (1.050.000 kroner), kinodokumentar viet Norway Cup, som får kinopremiere til våren. Regissør er Line Hatland.

* «Den siste norske cowboy» (én million kroner), som handler om en 92 år gammel norskamerikaner som driver en enorm ranch i Montana, er Frode Fimlands nye film ut om sterke skjebner.

* «Hallelluja» (1,9 millioner kroner) er regissør Tonje Hessen Scheis nye film, en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme.

* «Hans + Liv» (850.000 kroner) handler om 93 år gamle Hans som må finne ny mening med livet som enkemann etter 60 års ekteskap. Regissør er Mari Bakke Riise.

* «Kunsten å lage gull av gråstein» (848.431 kroner), dokumentar i Nye veier-ordningen der regissør Merethe Offerdal Tveit tar for seg et upopulært kunstverk og verdien av kunst.

* «Havfruen om bord» (900.000 kroner) er nok en Nye veier-dokumentar, der regissør Mirko Stopar og Fenris AS får 900.000 kroner i tilskudd til å skildre Morah Langes ferd fra Buenos Aires til Oslo – sammen med 30 sjømenn.

 

Annonse
Annonse
Annonse