Film og tv

Norgesaktuelle "Parasitt" byr på en familie på fire som bor under kummerlige kår - men får en gyllen mulighet til noe bedre. Det innbragte regissøren Sør-Koreas første Gullpalme ifjor.

Her er filmene du kan se denne våren

Kvinnelige superhelter, James Bond og snakkende dyr. Her er storfilmene du kan se på kino denne våren.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnelige superhelter ser ut til å bli en trend i filmåret 2020, som også byr på comeback for James Bond – samt nye filmer regissert av Joe Wright, Sofia Coppola og Greta Gerwig.

«Dolittle»

Dr. Dolittle er tilbake i ny tapping med Robert Downey Jr. i rollen som mannen som har evnen til å snakke med dyr. Mennesker har han lite til overs for. Men når dronningen blir skikkelig syk, blir han helt nødt til å trå til. En eventyrlig reise til en mystisk øy, for å finne riktig medisin, står for tur, melder Filmweb.

Regi: Stephen Gaghan. Norsk premiere 17. januar

Foto Dette bildet fra Universal Pictures viser Dr. John Dolittle, spilt av Robert Downey med Jip, som får stemme av Tom Holland. Nå er nye "Dolittle." (Foto: Universal / NTB scanpix)

«The Lighthouse»

Her kommer det noe så sjeldent som et kritikerrost grøsser-epos med Robert Pattinson og Willem Dafoe i rollene. New York Post, The Guardian og Variety; Alle vender de tommelen opp. Kritikerne bruker ord som «mesterverk» og «skinnende Pattinson».

Regi: Robert Eggers. Norsk premiere 24. januar

«1917»

Vi får følge to unge britiske soldater som skal ut på at nervepirrende og ekstremt viktig oppdrag mens første verdenskrig raser. Storslagne effekter – og mange store navn, som Colin Firth og Benedict Cumberbatch er med. Filmen beskrives som et møte mellom «Saving Private Ryan» og «Dunkirk».

Regi: Sam Mendes. Norsk premiere 24. januar

Foto Colin Firth spiller i krigsdramaet "1917". (Foto: Universal / NTB scanpix)

«Little Women»

En ny versjon av klassikeren «Little Women» melder seg også i vinter. Her har regissøren villet holde fast ved originalens sjarm, samtidig som man kan merke Gerwigs grep om denne søster-historien. Rollebesetningen er intet mindre enn imponerende, med Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Meryl Streep og Florence Pugh.

Regi: Greta Gerwig. Norsk premiere 31. januar

Foto Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen og Florence Pugh i en nyversion av den klassiska romanen "Little Women". (Foto: Wilson Webb / NTB scanpix)

«Parasitt»

Den koreanske filmen «Parasitt» har tatt verden med storm siden den vant Gullpalmen i Cannes i fjor. Dette er en blanding av krim, satire, drama og splatter, en helt egen sjanger, med andre ord. Filmen handler om en fattig familie som plutselig får innpass i de rikes verden.

Regi: Bong Joon-Ho. Norsk premiere 31. januar

Norgesaktuelle "Parasitt" byr på en familie på fire som bor under kummerlige kår - men får en gyllen mulighet til noe bedre. Det innbragte regissøren Sør-Koreas første Gullpalme ifjor. Foto Arthaus / NTB scanpix

«Uncut Gems»

Det er store forventninger til Adam Sandlers samarbeid med brødrene Safdie. Her er det duket for et thrillerdrama om en litt storkjeftet dealer og gullsmed i New York, som ender opp med å skylde feil folk penger.

Regi: Brødrene Safdie. Premiere på Netflix 31. januar

«Birds of Prey - And the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn»

Noen tenkte riktig da Margot Robbie ble sluppet løs i Suicide squad» (2016). Robbies tolkning av den skvatt gale DC Comics-karakteren Harley Quinn ble superpopulær – og nå får hun boltre seg i egen film. Hun ser ut til å ha dumpet Joker og nå støtter hun seg til ikke mindre enn ytterligere tre andre kvinner med superkrefter.

Regi: Cathy Yan. Norsk premiere 7. februar

Foto Harley Quinn (Margot Robbie) og hennes helkvinnelige gjeng skal redde en ung jente fra en ond kriminell i "Birds of prey". (Foto: Claudette Barius / NTB scanpix)

«The Gentlemen»

Skal vi tro de første meldingene om denne filmen, så er Guy Ritchie tilbake i «Snatch»-form. Og med seg på denne ferden til Londons underverden har han stjernelaget Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell og Hugh Grant.

Regi: Guy Ritchies. Norsk premiere 28. februar.

«No Time To Die»

Daniel Craig sverget etter den forrige Bond-filmen på at det var slutt. Men her er han igjen – for femte gang. Vi gleder oss til å se svenske David Dencik i en av birollene – og selvfølgelig til scenene som er spilt inn i Norge. Historien tar til når Bonds gamle CIA-kompis Felix Leiter kommer til Jamaica og ber om hjelp.

Regi: Cary Joji Fukunaga. Norsk premiere 3. april

Foto Daniel Craig er i fartas som 007 for femte gang med Bond-filmen "No time to die". (Foto: Nicole Dove / NTB scanpix)

«Black Widow»

Litt «Avengers»-mett er det lov til å føle seg etter den episke slutten med «Avengers: Endgame» i fjor. Men når Scarlett Johanssons rollefigur Natasha Romanoff/Black Widow får sin egen film, som er regissert av Cate Shortland – og med Florence Pugh i en av birollene, da er lysten på Marvel-moro tilbake. Filmen inneholder også scener innspilt i Norge. Det vakte stor medieoppmerksomhet da superstjerne Johansson ble filmet foran en Joker-butikk i Sæbø.

Regi: Cate Shortland. Norsk premiere 29. april

«The woman in the window»

Så er det duket for en stjernespekket filmatisering av den bestselgende thrilleren «Kvinnen i vinduet». En lite glamorøs Amy Adams trer inn i rollen som den angstforfulgte eneboeren i New York, som sliter med indre demoner, rus og at mystiske ting skjer i nabohuset. En god dose Alfred Hitchcock-inspirasjon er på plass.

Regi: Joe Wright. Norsk premiere 22. mai

«Wonder Woman 1984»

Hvor gøy blir ikke dette? DC Comics-heltinnen Wonder Woman (Gal Gadot) møter oss igjen i et pastellfarget 1884. Leggvarmer-alarm, synth soundtrack og Kristen Wiig som lunefullt tilskudd: Dette lover godt.

Regi: Patty Jenkins. Norsk premiere 5. juni

«On the rocks»

Rashida Jones spiller i denne filmen en ung mor som tar kontakt med faren sin (Bill Murray), en aldrende playboy – og så bærer det rett ut på eventyr i New York. Filmen er først ut i Apples store filmsatsing. Og forventningene er store til at Coppola gjenskaper litt «Lost in translation»-stemning når både storbypuls og Bill Murray er på plass.

Regi: Sofia Coppola. Premiere på Apple, dato er så langt ikke kjent

Powered by Labrador CMS