Annonse
«Børning 3» har nå fått premieredato, 14 oktober – og det skaper jubel. Fredag startet billettsalget. Foto: Haakon F. Lundkvist / Filmkameratene / handout

De norske storfilmene «Knutsen & Ludvigsen 2» og «Børning 3» melder seg: – Gir kinooptimisme

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi la ut noen billetter rett over midnatt, og så allerede da at det begynte å røre seg. Nå kliner vi til, sier programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino.

– Dette er en morsom helg for oss, med både billettsalget til «Børning 3» som er i gang etter at premieredatoen endelig ble satt, og premieren på «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret», sier Berg, som er glad for at det kommer flere store, norske filmer ut på kinoene nå.

– Vi trenger norske filmer som vi vet at det er høy interesse for, sier Berg. Hun sier «Børning 3» er en film mange har gledet seg lenge til, og kommer til å bli en drager.

– Filmen kommer til å bli en av årets største filmer, og dette er et lyspunkt i en tid med mange restriksjoner, sier Christin Berg.

Nordisk Film Kino har 21 kinoer i Norge, og har opplevd tøffe tider etter koronanedstengingen. Også etter at det åpnet opp kan fremdeles kun 30 prosent av setekapasiteten benyttes på grunn av smittevernsituasjonen.

– Det er god dokumentasjon på at kino er trygt i forhold til covid-19 når alle smittevernregler overholdes, sier kinokjedens direktør Jannicke Haugen, og viser i pressemeldingen til en undersøkelse fra Technische Universität Berlin.

Der har man analysert spredningen av luftbårne aerosoler, og funnet at spredningen i to kinosaler av ulik størrelse kun tilsvarte 0,3 prosent av spredningen i et utvalgt kontorlandskap. Dette blant annet fordi man ikke snakker sammen, samt at kinosaler gjerne er utstyrt med gode ventilasjonssystemer, såkalt fortrengningsventilasjon.

– Vi gleder oss over de lyspunkter som kommer. Vi beholder det gode humøret – og tenker positivt. Ja, vi har stor tro på kinofremtiden, selv om vi har hatt og har fremdeles tunge tider, sier Haugen.

Annonse
Annonse
Annonse