Film og tv

Netflix har høye Oscar-ambisjoner for den Martin Scorsese-regisserte storfilmen «The Irishman» med blant annet Robert de Niro, Al Pacino og Anna Paquin i hovedrollene.

Norsk kinobransje i konflikt med Netflix

Netflix vil at norske kinoer viser storfilmene deres, melder NRK. Det er nemlig bare filmer vist på kino som kan bli Oscar-nominert.

Publisert Sist oppdatert

Netflix vil at norske kinoer skal vise storfilmene deres i kun en uke før de blir tilgjengelige på strømmetjenesten. Det får flere store kinokjeder til å reagere.

Programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino - som er Norges største kinokjede – understreker overfor NRKat for å overleve økonomisk må kinobransjen være alene om å vise en film.

Å vise en film i en snau uke vil rett og slett ikke være økonomisk holdbart, mener programdirektøren.

Berg får støtte av direktør Jon Einar Siversten i Odeon kino som understreker at de ikke er interessert i å drive promoteringsarbeid for en strømmekanal.

Internasjonal kinokonflikt

Netflix har lenge vært i konflikt med kinobransjer internasjonalt. I New York har de leid en egen kino for å vise storfilmene sine de neste ti årene, opplyser NRK.

Årsaken til at Netflix satser så sterkt på kino, er at de håper på Oscar-nominasjon. Alle filmer som nomineres til en Oscar må være vist på kino.

Powered by Labrador CMS