Tilskudd til fire spillefilmer

Kaveh Tehrani spillefilmdebuterer med «Hør her'a»

Publisert: 30. oktober 2021 kl 08.00
Oppdatert: 30. oktober 2021 kl 08.00

Fire spillefilmer får produksjonstilskudd på totalt 38,9 millioner kroner fra NFI: Regissørene Kaveh Tehrani, Johanna Pyykkö, Jens Lien og Bård Breien skal alle lage nye filmer.

– I denne runden gir vi tilskudd til to spillefilmdebutanter og to erfarne regissører, og det er fire meget sterke og vidt forskjellige prosjekter som får tilskudd til produksjon. Dette er historier som vi tror vil treffe et bredt publikum, og forhåpentligvis få enda flere til å gå på kino, sier NFI-direktør Kjersti Mo.

NFI søker å stimulere til økt relevans og mangfold i norsk film. Det gir tilgang på flere perspektiver, talenter og historier og appellerer bredere til publikum.

«Hør her'a» blir film

– Regissør Kaveh Tehrani har allerede etablert seg som et spennende talent, med flere prisvinnende kortfilmer. Nå gleder vi oss til å se ham debutere i langt format og skape sin første spillefilm. I «Hør her’a» forteller han en historie fra et miljø vi til nå ikke har sett så ofte på det store lerretet, med nye fjes både foran og bak kamera. Denne historien forteller noe viktig om hvordan det kan være å vokse opp med to kulturer, og jeg tror mange unge i dag kan kjenne igjen elementer fra eget liv og hverdag i denne filmen. Det er viktig at norsk film speiler det samfunnet vi lever i. Også når det gjelder rekruttering er det viktig med mangfold både foran og bak kamera. Jeg håper og tror «Hør her’a» vil nå et stort publikum, sier Kjersti Mo. 

Viktige satsinger

Mangfold og talentutvikling er et viktig satsingsområde i NFIs nye strategi, der det er et uttalt mål å få frem nye fortellerstemmer og økt mangfold - i alle ledd. Regissør Kaveh Tehrani er deltager i vårt utviklingsprogram for underrepresenterte filmskapere, UP 2.0, som er en del av denne satsingen.

– NFIs nye talentprogram Neo er også en viktig del av vårt arbeid med mangfold og nye talenter, og Johanna Pyykkös spillefilmdebut Ebba er en del av Neo. Johanna var også en del av UP 1.0, som rettet seg mot kvinnelige filmskapere, og vi gleder oss til å følge henne videre, sier Mo.

Saken fortsetter under annonsen

Disse får tilskudd: 

Hør her'a

Regissør Kaveh Tehrani og Motlys AS får 11.500.000 kroner i tilskudd til «Hør her’a», en film basert på Gulraiz Sharifs roman med samme tittel, med filmmanus av Erlend Loe og Nora Landsrød. Filmen handler om Mahmoud (15) som i løpet av en sommerferie blir stilt på store prøvelser både som bror og sønn i en pakistansk familie. 

Ebba 

Regissør Johanna Pyykkö og Oslo Pictures AS er tildelt 5.915.758 kroner til Ebba, som blir Pyykkös spillefilmdebut. Filmen handler om 18 år gamle Ebba som en natt finner en vakker mann som har mistet hukommelsen, og later som om hun er kjæresten hans. 

Havnaa 

Saken fortsetter under annonsen

Regissør Bård Breien og Maipo Film AS får 13.000.000 kroner i tilskudd til Havnaa, historien om to brødre - den ene er norgeshistoriens største bokser, kanskje best kjent som broren til en av norgeshistoriens største bankranere. 

Oppdraget 

Regissør Jens Lien og Einar Drama AS får 8.500.000 kroner i tilskudd til Oppdraget, en dystopisk komedie og framtidsvisjon der roboter har gjort menneskene overflødige.

Ledige stillinger – kulturjobb