En bok som utkommer til høsten – og som nok vil få en del oppmerksomhet – er Linda Klakkens «Jakten», med undertittelen «På sporet av mannen som drepte Trude Espås». Foto: Kagge forlag

Trude Espås-saken granskes i ny bok

Publisert: 20. juni 2022 kl 15.29
Oppdatert: 20. juni 2022 kl 15.38

Det er spørsmålet som reises i boken «Jakten», som utkommer fra Kagge forlag til høsten.

«Dette er fortellingen om hvordan en journalist og småbarnsmor kommer på sporet av mannen som drepte Trude Espås i Geiranger i 1996 – en intens jakt som raskt blir en personlig besettelse», heter det fra forlaget om bokutgivelsen.

Det er journalist Linda Klakken som står bak boken, og hun har brukt flere år på å fordype seg i den kjente drapssaken.

«Undersøkelsene leder henne til opplysninger om tilsvarende saker i andre deler av Europa», heter det videre om arbeidet hennes.

Linda Klakken er en av de første forfatterne ut i Litteraturhusets «Snikkikk»-serie i sommer. Tirsdag 28. juni inntar hun Berner-kjelleren. Også forfattere som Bård Torgersen, Roskva Koritzinsky, Ida Hegazi Høyer, Helga Flatland og Erlend Loe løfter litt på sløret om kommende utgivelser på disse litterære førpremierene denne sommeren, melder Litteraturhuset.

Linda Klakken er journalist og forfatter. Hun har tidligere utgitt både poesi og sakprosa. Diktsamlingen «Mamma, kone, slave» (2013) fikk gode kritikker og ble kåret til en av årets beste bøker av Dagbladet.

I 2017 ble barneboka hennes, «Dumme, dumme hjarte», nominert til NBUs debutantpris.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb