Bok

Ny tegneseriefestival tar for seg skaperprosessene

Bergen Tekst & Tegning er Norges nyeste tegneseriefestival, og går av stabelen i sin debututgave 11. til 13. november.

Publisert Sist oppdatert

­Ifølge tegneseriegruppen seriX som står bak, vil fokus være på tegneseriens skaperprosesser.

Hovedgjest i år er «Dunce»-skaper Jens K. Styve, som både vil snakke om egne tegneserier, være med på å se på hvorfor juleheftene er blant Norges bestselgende og mest populære tegneserier, og delta i samtale med Pondus-skaper Frode Øverli.

Foto Historien om Knoll og Tott er gjenstand for en film som får norsk premiere under den nye tegneseriefestivalen. Foto: Handout

Andre serieskapere som blir å møte på hovedbiblioteket i Bergen og på byens litteraturhus er Therese G. Eide, Marius Henriksen, Regine Toften Holst, Arild Midthun, Arifur Rahman og belarusiske Rufina Bazlova – som med sine broderte tegneserier har fått stor oppmerksomhet i Tyskland, Ukraina og det belarusiske eksilmiljøet etter at Volodymyr Zelenskyj er sett i skjorter med Bazlovas motiver.

Det blir også filmvisning, av dokumentaren «Katzenjammer Kauderwelsch» som får norgespremiere under Bergen Tekst & Tegning, der den tar for seg historien til Knoll og Tott-skaper Rudolph Dirks samt den aller siste tegneren som var involvert i tegneserien, Hy Eisman. Den tyske tegneserieskaperen og forskeren Tim Eckhorst vil introdusere filmen samt delta i panelsamtale om Knoll og Tott med tidligere Egmont-redaktør Haakon W. Isachsen og tegneseriehistoriker Kristian Hellesund.

Powered by Labrador CMS