«Dunce»
Foto

«Dunce»-skaper Jens K. Styve er hovedgjest under første utgave av Bergen Tekst & Tegning i november. Foto: Handout

Ny tegneseriefestival tar for seg skaperprosessene

Publisert: 3. oktober 2022 kl 10.41
Oppdatert: 3. oktober 2022 kl 10.41

­Ifølge tegneseriegruppen seriX som står bak, vil fokus være på tegneseriens skaperprosesser.

Hovedgjest i år er «Dunce»-skaper Jens K. Styve, som både vil snakke om egne tegneserier, være med på å se på hvorfor juleheftene er blant Norges bestselgende og mest populære tegneserier, og delta i samtale med Pondus-skaper Frode Øverli.

Knoll og Tott
Foto

Historien om Knoll og Tott er gjenstand for en film som får norsk premiere under den nye tegneseriefestivalen. Foto: Handout

Andre serieskapere som blir å møte på hovedbiblioteket i Bergen og på byens litteraturhus er Therese G. Eide, Marius Henriksen, Regine Toften Holst, Arild Midthun, Arifur Rahman og belarusiske Rufina Bazlova – som med sine broderte tegneserier har fått stor oppmerksomhet i Tyskland, Ukraina og det belarusiske eksilmiljøet etter at Volodymyr Zelenskyj er sett i skjorter med Bazlovas motiver.

Det blir også filmvisning, av dokumentaren «Katzenjammer Kauderwelsch» som får norgespremiere under Bergen Tekst & Tegning, der den tar for seg historien til Knoll og Tott-skaper Rudolph Dirks samt den aller siste tegneren som var involvert i tegneserien, Hy Eisman. Den tyske tegneserieskaperen og forskeren Tim Eckhorst vil introdusere filmen samt delta i panelsamtale om Knoll og Tott med tidligere Egmont-redaktør Haakon W. Isachsen og tegneseriehistoriker Kristian Hellesund.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb