Elias Akselsen og Stian Carstensen skal synge tatersanger på Kontrast, den nye sakprosafestivalen i Fredrikstad. Foto: Handout / NTB

Ny sakprosafestival ser dagens lys denne måneden

NTB
Publisert: 6. mai 2022 kl 08.25
Oppdatert: 6. mai 2022 kl 09.46

Fredag 20. mai og lørdag 21. mai arrangerer Litteraturhuset Fredrikstad den nye sakprosafestivalen kalt Kontrast , der årets tema er makt og avmakt.

Det loves foredrag, samtaler, paneldebatt, quiz og konsert – og både humor og alvor når temaer som alderdom, adopsjon, tatere og tyskerunger tas opp. På gjestelisten står navn som blant andre Trond-Viggo Torgersen, Helene Uri, Thorbjørn Færøvik, Erle Marie Sørheim, Kadafi Zaman, Kamzy Gunaratnam og Elias Akselsen.

Elias Akselsen skal i samspill med Stian Carstensen ta publikum tilbake til landeveien med de reisende og deres musikk, i det som loves å bli en unik konsert med en viktig, men ofte glemt, del av norsk musikk og visetradisjon. Alf Prøysen la for eksempel aldri skjul på at han hadde lært det viktigste om visekunsten av de reisende.

Før konserten byr festivalen på en samtale mellom Elias Akselsen, biskop Kari Mangrud og Holger Gustafsen, styreleder i Taternes Landsforening.