Bok

Geir Tangen «flyttet til Oslo»

Krimforfatter Geir Tangen har i sine tidligere bøker skrevet fra kjente trakter hjemme i Haugesund, men i den nye romanen hans er handlingen lagt til Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Geir Tangen er femte forfatter ut i Vigmostad & Bjørkes romanserie som tar utgangspunkt i De ti bud. «La alt håp fare» er en roman inspirert av det andre budet: Du skal ikke misbruke Guds navn.

Disse bøkene er også kortere enn vi er vant til, i dette segmentet.

– Å skrive en seriemorder-thriller på nesten en tredjedel så mange ord som en vanlig roman i det formatet, det var så pirrende at jeg bare måtte kaste meg ut i det, sier forfatteren via forlaget om romanen – der også Dantes «Den guddommelige komedie» spiller inn.

Om «Oslo-utflukten» sier forfatteren:

– Jeg har skrevet fire bøker fra mitt eget hjemmeområde her i Haugesund, og bestemte meg tidlig for å legge handlingen i denne mer sentralt. Jeg bestemte meg for en del steder og områder ut fra plasser jeg har vært i Oslo tidligere, men endret på mye av dette etter at jeg fikk min egen «Oslo-los» i min barndomsvenn, Ivan. Han inviterte meg til Oslo en helg for å gå rundt på «åstedsbefaringer».

Geir Tangen (f. 1970) er en norsk krimforfatter, skribent, lærer og bokblogger. Han er født og oppvokst i Øystese i Hardanger, nå bosatt i Haugesund. Tangen debuterte på eget forlag med romanen «Maestro» i januar 2016. Romanene hans er til sammen solgt til 15 land.

Powered by Labrador CMS