Bok

Auberts nye roman forhåndssolgt til fire land

Rettighetene til «Jeg er egentlig ikke sånn» er solgt til fire land allerede før lanseringen her hjemme. Boken skal utkomme i Polen, Sverige, Tyskland og Ungarn.

Publisert Sist oppdatert

­Litterær sjef i Auberts svenske forlag Wahlström & Widstrand, Maria Såthe, har mye godt å si om nyanskaffelsen:

– Jeg elsker denne boken. Aubert berører temaer som utenforskap og ønsket om lykke på en måte som jeg ikke har lest før, og hun gjør det på sitt sedvanlige vis. Det er heftig og slagkraftig, men samtidig berørende og dypt alvorlig.

«Jeg er egentlig ikke sånn» utkommer 7. oktober. Dette er Marie Auberts tredje bok. Debuten «Kan jeg bli med deg hjem» og romanen «Voksne mennesker» har et samlet opplag på nærmere 50 000 eksemplarer.

Aubert er oversatt til 15 språk og bøkene hennes har fått solide kritikker i landene de er utkommet i. «Voksne mennesker» ble nylig lansert i USA, hvor den er valgt ut av American Booksellers Association som en satsingstittel denne høsten. Da «Voksne mennesker» utkom i Storbritannia høsten 2021, ble den trukket fram som en favoritt i britiske Vogue, The Independent og BBC Radio. I Sverige er romanen solgt i hele 25 000 eksemplarer.

Marie Aubert debuterte i 2016 med novellesamlingen «Kan jeg bli med deg hjem». «Voksne mennesker» (2019) ble nominert til Bokhandlerprisen og vant Ungdommens kritikerpris 2020.

Powered by Labrador CMS