Bok

Annie Ernaux til Norge for første gang

17. august kommer den franske forfatteren Annie Ernaux til Norge for aller første gang, for et besøk på Litteraturhuset.

Publisert Sist oppdatert

– Alle som har lest hennes verker og kjenner hennes betydning for europeisk litteratur, vil forstå hvor utrolig glade vi er for at hun endelig kommer til Norge og Litteraturhuset, sier daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

– Ernaux er en stemme for sin generasjon og har bidratt med innsikt inn i viktige debatter om blant annet klasse, kjønnsroller og abort, sier hun videre.

Også hos Ernaux' norske forlag, er det forventninger foran besøket.

– Vi gleder oss enormt til å få Annie Ernaux på besøk. Bøkene hennes betyr så mye for så mange; det er fantastisk at norske lesere endelig skal få treffe henne, og hun dem. Dette er stort, sier redaktør Lene Sandvold Evensen i Gyldendal.

Under norgesbesøket vil også Ernaux' nyeste roman, «Den unge mannen», bli presentert. Romanen, som er oversatt av Henninge Margrethe Solberg, ble lansert i Frankrike i mai 2022 – til svært gode anmeldelser.

Annie Ernaux debuterte med romanen «Les Armoires vides» i 1974. Hun er kjent for selvbiografiske romaner, og hun utforsker temaer som familierelasjoner, seksualitet, lidenskap og skriving. Tematisk sneier hun også ofte innom kjønn og klasse i sine bøker.

Powered by Labrador CMS