Kjersti Anfinnsen, født 1975, bor i Oslo. Hun har gått på Forfatterstudiet ved Kunstakademiet i Tromsø, og ved siden av forfattervirket er hun også tannlege. Foto: Knut Åserud

Anfinnsen-roman får indiske lesere

Publisert: 24. november 2022 kl 11.16
Oppdatert: 24. november 2022 kl 11.16

Det er forlaget Sampark Publishing House som skal utgi boka på bengali.

«Øyeblikk for evigheten» utkom på Kolon i 2021, og den sikret seg nominasjon til EUs litteraturpris. Anmelderne vendte også tomlene opp, og romanen har siden solgt til forlag i både Danmark, Serbia, Bulgaria, Island og Polen.

Ifølge forlaget jobbes det også med å lage både film og teater med utgangspunkt i Anfinnsens romaner.

«Øyeblikk for evigheten» er andre og siste bok om karakteren Birgitte Solheim, og den skildrer en eldre kvinnes siste dager. Forfatteren uttalte i fjor følgende til NTB om noe av det som kan ha vært avgjørende for at hun ville skrive fram karakteren:

– Jeg har blitt bevisst på hvor usynlige de eldre har blitt, og særlig eldre kvinner. Det er lett å si om noen at vedkommende er gammel, men å bruke kun dette ordet er både begrensende og diskriminerende, og det skygger for alt disse menneskene også er.

Romanen «De siste kjærtegn» (2019) var første bok ut med den pensjonerte hjertekirurgen i hovedrollen. For denne fikk Anfinnsen både Subjektprisen, Havmannprisen og Bokhandelens forfatterstipend.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb