Anette Moe fra Vennesla gikk av med seieren og vant prisen Årets Ulest.
Privat

Vant konkurranse for ukjente forfattere

Publisert: 29. januar 2021 kl 09.49
Oppdatert: 29. januar 2021 kl 09.49

Kåringen Ulest er konkurransen for ukjente forfattere. Anette Moe (38) fra Vennesla vant første kåring ut med krimromanen «Tause ofre».

Hun er dermed den første forfatteren som vinner den fine prisen Årets Ulest.

«Finalen besto av fem forfattere som gjennom 2020 har vunnet sine delfinaler ved å bli stemt fram av leserne og en uavhengig jury, og vinneren ble kåret torsdag kveld i et heldigitalt arrangement», fremgår det av pressemeldingen.

Også i finalen var det stemmene fra både lesere og en uavhengig jury som avgjorde. Forfatteren selv ble svært overrasket over prishederen.

– Det har egentlig ikke gått helt opp for meg enda! Med så mange dyktige forfattere og fine bøker i finalen, så var det veldig overraskende for meg å stå igjen som vinner av Årets Ulest, hilser Moe.

Moe er til daglig sosionom, men hun har allerede flere nye bokprosjekter på gang.

– Nå gleder jeg meg til å jobbe videre med min neste krimroman, og ser fram til å knytte til meg et forlag som er klar for et innholdsrikt samarbeid. Så har jeg også et manus til en ny barnebok som er ferdig, og som jeg håper etter hvert vil komme i bokform, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen

Romanen ble utgitt av Liv forlag i 2016, og herfra beskrives boken på følgende måte: «Tause ofre» er en krim. Men den er også en spennende og høyst aktuell samtidsroman».

Bak Årets Ulest står nettbokhandelen Bookis. Prisen består av et skrivestipend på 10.000 kroner – samt markedsføring via nettbokhandelen til en verdi av 200.000 kroner.

Ledige stillinger – kulturjobb