Jan Tore Noreng debuterte i 2011 med «Dødens skole», som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. I 2016 fikk han Uprisen for boken «#Alfahann».
Lars Åke Andersen

Ny bokserie skal appellere til gutta

NTB
Publisert: 7. oktober 2021 kl 08.44
Oppdatert: 7. oktober 2021 kl 08.44

Denne utviklingen er både forlagene og andre bransjeaktører opptatte av, og Gyldendal svarer nå med en helt ny bokserie som retter seg spesielt mot gutter.

– Hvis problemet er at bøkene som finnes i for liten grad speiler en virkelighet som guttene kan kjenne seg igjen i, så forsøker i alle fall Gutta-serien å bøte på det. Serien skal ta for seg ulike hovedpersoner med ulike utfordringer, sier Jan Tore Noreng, forfatteren bak den nye serien. Bøkene tar sikte på å nå gutter i ungdomsskolealder og oppover.

Noreng tror spenning, og at bøkene ikke er for lange, kan være viktige elementer når man vil nå ut til unge lesere.

Seriens første bok, «Freaks», handler om Mikkel som begynner på ny skole og sliter med å få venner. Men en dag får han innpass i gjengen til David og vennene hans. Men hvor hyggelig dette fellesskapet egentlig er, se det må vi lese boken for å finne ut av.

Jan Tore Noreng bor i Mefjordvær på Senja. Han har blant annet forfatterstudium ved Universitetet i Tromsø bak seg, har undervist i kreativ skriving ved kulturskolen i Berg kommune og har jobbet mange år som lærer.

Han debuterte i 2011 med boka «Dødens skole», som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. I 2016 fikk han Uprisen for boken «#Alfahann».