Knausgård til Norge – samtale direkteoverføres til hele landet

NTB
Publisert: 11. oktober 2021 kl 09.07
Oppdatert: 11. oktober 2021 kl 09.07

– Vi er utrolig stolte over at han velger å ha det ene arrangementet sitt i Norge sammen med oss på Litteraturhuset.

Det sier daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza, foran arrangementet som finner sted torsdag 28. oktober.

Karl Ove Knausgård kommer til Norge i forbindelse med slippet på den nye romanen, «Ulvene fra evighetens skog». Dette er en frittstående fortsettelse av fjorårs-romanen «Morgenstjernen», og Knausgård planlegger minst tre bøker i denne serien.

Anmelderne vendte tomlene opp for første bok ut, ikke minst kalte litteraturanmelderen i VG «Morgenstjernen» for «en storslått leseopplevelse». Dagbladet kritiker var også fornøyd, og beskrev den som «djevelsk god».

«Morgenstjernen» har allerede fått lesere i Sverige, Danmark, Storbritannia og USA. «Ulvene fra evighetens skog» reiser også ut, romanen er allerede solgt til seks land.

Knausgård bor til daglig i London. Han har ikke gjestet Norge for å snakke om egen litteratur på mange år. Besøket legges til Universitetets aula og direkteoverføres til folkebiblioteker over hele landet.

– Som nasjonalt litteraturhus er det viktig for oss å skape en felles nasjonal begivenhet der lesere fra Alta i nord, til Lillesand i sør, får være med, sier Kaluza som innleder arrangementet før forfatteren møter kulturredaktør i Morgenbladet, Ane Farsethås, til en timelang samtale.

Saken fortsetter under annonsen