Bok

Forlagsdirektør Tine Kjær i Cappelen Damm er i gang med i å sikre digital kommunikasjon for framtida i samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Vil sikre digital kommunikasjon mellom forfattere og redaktører

Nasjonalbiblioteket og Cappelen Damm samarbeider om å lagre digital kommunikasjon for framtida.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Klassekampen.

Forlagsdirektør Tine Kjær i Cappelen Damm sier til avisa at særlig e-post-utvekslinger mellom forfattere og redaktører er av historisk interesse, ettersom kommunikasjonsformen allerede har blitt brukt i mange år.

Hun understreker også at all informasjon som deles med Nasjonalbiblioteket, selvsagt vil skje frivillig og ikke bryte med personvernlovgivningen.

Hege Stensrud Høsøien er avdelingsdirektør for fag og forskning ved Nasjonalbiblioteket, og opplyser om at denne typen digitalisering er en utfordring for hele kulturfeltet.

– Det finnes dessverre ennå ikke standarder for hvordan dette skal løses. En slik arkivering har både tekniske, praktiske, juridiske og kulturpolitiske utfordringer, og det snakkes mye om dette på store internasjonale konferanser, sier Høsøien til Klassekampen.

Nå vil også Gyldendal og Aschehoug følge i Cappelen Damms digitale fotspor. Forlagssjef for norsk litteratur i Gyldendal, Kari Marstein, sier til avisa at forlaget tar lagringen av informasjon på alvor, og vil følge det opp. Forlagssjef i Aschehoug Skjønnlitteratur Nora Campbell påpeker at det er flere hensyn å ta, men at Aschehoug vil være med på å finne gode løsninger innenfor personvernlovgivningens rammer.

Powered by Labrador CMS