Annonse
Tore Aurstad skriver krim med samboeren Carina Westberg. Nå har han tatt steget ut i tegneseriesegmentet. Foto: Erlend Aas / NTB

Tegneserie fra Aurstad

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Historien er forfattet av Tore Aurstad, kjent som den ene halvparten i krimskriverduoen Aurstad & Westberg. Tore Aurstad og Carina Westberg slapp sin så langt siste krim, «Stråmann», i april i år. I «Stråmann» (Vigmostad & Bjørke) tok duoen spranget fra historiske spenningsromaner til vår egen tid, og stikkord er giftig avfall, likfunn og en karriere i grus.

Men Tore Aurstad har igjen tatt historiebrillene på når han nå slipper «Tåke over Svartøy», som beskrives som grøss fra Oslo anno 1939. Her treffer vi barnehjemsgutten Jan på 14 år, som er overbevist om at foreldrene hans fortsatt lever i USA. En mystisk mann, som leder ham på en mystisk ferd, er stikkord for handlingen.

Ved siden av å skrive bøker for både barn, ungdom og voksne er Tore Aurstad oversetter.

Til å illustrere den nye boken er Andreas Iversen hyret inn. Han illustrerer blant annet barnebøker, og lager tegneserier til aviser, blader og nett. Videre er han redaktør for Bobla og kan skilte med seier i Dagbladets tegneseriekonkurranse i 2014.

Annonse
Annonse
Annonse