Bok

Bjørn Sortland fotografert da han fikk Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok.

Sortland-bok fikk god start – slipper andreboka i oktober

Forfatter Bjørn Sortland vil gjerne bidra til at gutter leser mer. Hans første bok ut i en ny og actionfylt serie ser ut til å slå an.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Sortlands første bok i en planlagt serie fikk et raust førsteopplaget på 3000 bøker. Ifølge Vigmostad & Bjørke er disse allerede revet bort – og ytterligere 3000 bøker trykkes opp.

«Dette er ikke hverdagskost for en barnebok», skriver forlaget – som melder at forfatteren spesielt vil appellere til gutter med morsomme og spennende bøker – som lokker dem til litteraturen.

– Jeg har lenge planlagt å skrive en ny serie som er lett å lese, med spenning, action og syk humor. Kort og godt en serie som jeg som gutt hadde likt å lese selv. Gutter er smarte, de trenger bare de rette bøkene, sier forfatteren.

Boken om Johnny 777 er gjennomillustrert og første bok tar oss med til Rio de Janeiro. Neste bok ut i serien kommer ut i slutten av oktober, melder forlaget.

Bjørn Sortland debuterte som forfatter i 1992. Han har gitt ut en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, og er særlig kjent for bestselgerserien «Kunstdetektivene». Sortland er ved siden av skrivevirket også professor ved NBI.

Powered by Labrador CMS