Annonse
Stine Trygg-Hauger fikk sin første butikkjobb som 15-åring. Nå leder hun Clas Ohlson i Norge. Og brenner for arbeidslykke. Foto: Javad Parsa

Slår et slag for arbeidslykke

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Boken har undertittelen «Tips og triks for å ha det gøy på jobben», og her får vi en real innføring i hvordan vi kan takle åpne kontorlandskap, møteplagere og monotone arbeidsoppgaver.

Vi får videre overlevelsestips for møter, og heller ikke hissigproppen er glemt. Boken kan helt klart også leses som en ren og skjær hyllest til varehandelen og de som har stått i butikk under hele koronaperioden.

Det er nesten så vi også kan garantere at hjemmekontorsliterne vil savne kontoret sitt aldri så lite etter endt lesing.

Så la oss bli bedre kjent med forfatteren, Stine Trygg-Hauger:

– Fortell kort om deg selv og hva som har ledet fram til denne bokutgivelsen.

– Jeg begynte å jobbe i butikk da jeg var 15 år gammel, og elsket det. I dag leder jeg Clas Ohlson i Norge og elsker fortsatt å jobbe med butikk. Jeg er veldig nysgjerrig på hva andre gjør for å ha det gøy og trives på jobb, og ikke minst hvordan man kan utvikle seg som leder.

– Å skrive denne boka ga meg mulighet til å dypdykke i dette, og jeg har snakket med mange kloke mennesker som deler tips og triks i boka.

– Hvor har du hentet idé og inspirasjon til denne utgivelsen?

– Jeg blir ofte inspirert når jeg leser eller hører intervjuer med mennesker, og nå fikk jeg mulighet til å samle en haug med tips og triks fra noen av de smarteste jeg kjenner i en bok. Her har både Clas Ohlson- kollegaer, og folk som jobber med helt andre ting enn meg, fått plass. Det at det ikke fantes så mange bøker som handlet om akkurat dette var en inspirasjon i seg selv.

– Hvorfor vil du at vi skal lese denne boken?

– Jeg håper at den kan inspirere og hjelpe andre til å finne ut hva som gjør dem arbeidslykkelig og hvordan man kan håndtere vanlige utfordringer og frustrasjoner i arbeidslivet. Om jeg ikke hadde skrevet den selv, tror jeg at jeg gjerne ville lest den!

– Hva er det fineste noen kan si om denne utgivelsen?

– At noen av rådene i boka gjorde en positiv forskjell for dem. Gjerne flere av dem. Enten det er råd for å holde foredrag, jobbe på distanse eller hva man bør tenke på når man er ny på jobben.

– Hvem håper du skal lese den? Og har du en drømmeleser?

– Jeg håper at den leses av personer som vil ta tak i eller forandre noe i sitt eget arbeidsliv og som har energi og lyst, men kanskje trenger litt tips og inspirasjon. Boka er bygd opp med råd for ulike situasjoner. Er du senior i arbeidslivet kan du få tips og råd for det, er du en hissigpropp kan du få noen smarte råd for å håndtere temperamentet på jobb. Og det finnes en egen overlevelsesguide for dem som hater åpent landskap.

– Hvordan ser sommeren deres ut?

– Jeg håper grensene til Sverige åpnes så vi kan være på familiestugan i Värmland og kanskje ta en tur til Dalarna hvor Clas Ohlson kom fra. Skog, kryp og vann er perfekt lokasjon for en småbarnsfamilie.

– Hvor viktig er bøker i en tid hvor landet fortsatt er nokså nedstengt?

– Nå er det vel viktigere enn noen gang å kunne drømme seg bort til andre tider, fjerne strøk eller hente inspirasjon fra andre.

– Er du bekymret på bøkenes vegne?

– Med små barn så ser jeg hvordan nettbrett stjeler mye oppmerksomhet, men jeg ser også hvordan de konsentrerer og drømmer seg bort når vi leser. Og lesestunden før leggetid er helt obligatorisk. Ifølge 4-åringen min kan man ikke sove uten å lese bok først.

– Selv er jeg stor fan av lydbøker, jeg får sjelden tid til å sette meg ned lenge med en bok, men med boka på øret kan jeg høre på vei til jobb – eller mens jeg henger opp klesvasken.

Annonse
Annonse
Annonse