Annonse
Foto: Stjernespekket forfatterprogram når Kimen litteraturfestival inntar Vestfold og Telemark i november.

Ny litteraturfestival i Vestfold og Telemark trosser pandemien

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kimen Litteraturfestival skal holde gratis kickoff-arrangement på Bølgen kulturhus i Larvik torsdag. Selve festivalen går av stabelen 4. november og holder på i fire dager.

– Vi gleder oss til å introdusere det vi håper skal bli hele Vestfold og Telemarks litteraturfestival, slik Litteraturuka var det for Vestfold. Denne kvelden deler to av våre fremste forfattere i hver sin sjanger scenen med spennende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk, forteller festivalsjef Steinar Engeland i en pressemelding.

Blant annet skal Jørn Lier Horst, Helga Flatland og Susanne Lundeng Trio by på bokbad og konsert.

Festivalen er en utvidelse og forbedring av den tidligere Litteraturuka i gamle Vestfold, men får nå større og utvidet arena.

Det er ikke tilfeldig at kickoff arrangeres nettopp i Bølgen kulturhus, da tyngdepunktet for den nye litteraturfestivalen vil være Larvik, med nettopp Bølgen som hovedarena. I tillegg vil både Sliperiet og Mikrobryggeriet tas i bruk som arenaer.

– Larvik ligger nær sentrum for Vestfold og Telemarks byer og tettsteder, og har gode kommunikasjonsmuligheter i alle retninger. Med det nye fylkets geografiske utstrekning vil det ikke lenger være praktisk mulig for oss å legge arrangementer i alle kommuner, slik vi gjorde under Litteraturuka. I stedet har vi invitert folkebibliotekene til å være arrangører for det vi kaller «satellitter» under festivaldagene, forklarer festivalsjef Engeland. 

Det blir altså flere fysiske arrangementer, men med smittevernredusert kapasitet.

I år blir det seks satellittarrangementer, med alt fra slampoesi til temakveld om amerikansk politikk og litterært møte med en tidligere fremmedkriger i Syria. Kimens «satellitter» arrangeres i Tokke, Vest-Telemark, Porsgrunn, Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik.

Annonse
Annonse
Annonse