Annonse
Forfatter Arundhati Roy fotografert under et Oslo-besøk. Nå er hun podkastaktuell i regi av Litteraturhuset. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Litteraturhuset samler litterære stjerner til podkast

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I Litteraturhusets nye podkast skal kjente forfattere reflektere rundt hvordan verden skal gå videre.

– Ideen sprang ut av behovet for litterær dialog i en tid der så mye er snudd på hodet, med koronavirus-pandemien, nedstengningen av samfunnet, børsras, klimakrise, skjerpede politiske motsetninger og nå massedemonstrasjonene som har spredd seg fra USA verden over. Dette påvirker hvordan vi ser verden, og for oss forfattere påvirker det også hvordan vi jobber, hvordan og hva vi skriver, sier Linn Ullmann via pressemeldingen.

Alle samtalene vil være på engelsk og podkasten har fått navnet «How To Proceed».

– Reiserestriksjoner gjør det fortsatt umulig å invitere internasjonale forfattere til Litteraturhusets scene. Samtidig har behovet for å tenke sammen – for å forsøke å forstå samfunnet rundt oss gjennom litteraturen og kunsten – økt, sier daglig leder ved Litteraturhuset Susanne Kaluza, om bakgrunnen.

Podkasten blir til i en tid der restriksjoner i kjølvannet av koronakrisen har rammet huset hardt. Samtidig meldes det om at det digitale programmet har gjort lykke, med over 550 000 seere på tre måneder.

Første episode av podkasten, «How To Proceed» slippes før sommeren, og fra august vil det komme to episoder i måneden. Episodene blir å finne på alle podkastapper, hos Spotify og på Litteraturhusets hjemmesider.

Annonse
Annonse
Annonse