Annonse
Elevene ble i bokslukermodus av Arne Svingens «En himmel full av skyer». Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Leselystaksjon inviterer flere bokslukere inn i varmen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Skoleåret 2020/21 utvides den populære Bokslukerprisen til å gjelde hele mellomtrinnet, og dermed kan elever på både femte, sjette og sjuende trinn bli med.

120.000 elever får dermed muligheten til å oppdage nye bøker – og delta i prisarbeidet, fremgår det av en pressemelding fra Foreningen !les – som står bak prisen.

Prisarbeidet innebærer at elevene leser bokutdrag og bøker – og stemmer fram sine favoritter, og lenge var dette arbeidet forbeholdt elever på sjette trinn. Økte midler fra Utdanningsdirektoratet gjør nå at prisen kan favne hele mellomtrinnet.

– Vi er utrolig glade for at Utdanningsdirektoratet bidrar til at alle barn på mellomtrinnet kan få være med på Bokslukerprisen. Vi vet at leselyst og engasjement for lesing er kjempeviktig for barn i denne aldersgruppa, sier Troels Posselt, prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les.

Forrige uke ble Arne Svingen tildelt Bokslukerprisen 2020 for romanen «En himmel full av skyer» (Gyldendal 2018). Påmelding til Bokslukerprisen neste skoleår er nå åpnet.

– Vi lover gode leseopplevelser for alle klasser som går inn på nettsidene til Foreningen !les og melder seg på innen fristen 15. juni, sier Posselt.

Annonse
Annonse
Annonse