Annonse
Malin C.M. Rønning er tildelt tidsskriftet Subjekts pris for Årets litteratur med sin debutroman "Skabelon". Foto: Baard Henriksen

Forfatterdebutant danket ut ringrever og vant Subjektprisen for årets litteratur

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Malin C.M. Rønnings debutroman «Skabelon» stakk av med tidsskriftet Subjekts pris for Årets litteratur – foran to ringrever av noen forfatterkolleger.

De to andre nominerte til prisen var nemlig var Vigdis Hjorth roman «Er mor død» og Karin Hauganes essaysamling «Språk og erfaring».

– Det føles veldig uventet. Det var ikke noe jeg var forberedt på, å få en pris, men jeg er så glad for det. Det føles så rart å vinne noe, sier Rønning til Subjekt.

I intervjuet medgir «Skabelon»-forfatteren at hun heller ikke så for seg de mange gode anmeldelsene som vanket på hennes debutroman, som ble kalt «imponerende» og «noe helt for seg selv» med sin oppvekstskildring.

Boken, som er utgitt på Oktober, er også solgt til Danmark og Tyskland.

– Jeg hadde nok tenkt at den kom til å gå litt under radaren. Jeg trodde det skulle bli å rolig gi ute en bok og bli litt skuffet fordi den ikke fikk noe oppmerksomhet og så gå videre med livet. Det var min tanke, sier Malin C. Rønning i vinnerintervjuet.

Hun er født i Porsgrunn i 1985 og bosatt i Oslo. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø og ved Litterär gestaltning i Gøteborg.

Annonse
Annonse
Annonse