Annonse
Bøkene hennes når ut – langt utenfor landegrensene. Erika Fatland er bokaktuell denne høsten. Foto: Tine Poppe

Fatland flyr høyt – på flere vis

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Boka, som utkommer fredag 2. oktober, skal ikles nye språkdrakter – blant annet skal den oversettes til både hindi og bengali, melder forlaget.

«Høyt» er Fatlands tredje bok om reiser til fjerntliggende strøk, etter «Sovjetistan» og «Grensen».

– Himalaya er sannsynligvis verdens mest spennende og varierte region, mener Fatland selv – som foretok en tur som gikk gjennom Kina, Pakistan, India, Bhutan, Nepal og Tibet.

Så langt har fem anmeldelser meldt seg, og det er gode skussmål som kommer. «En høydare av ei bok» mener Jan-Erik Smilden i sin anmeldelse i Dagbladet – og flesker til med terningkast seks.

Boka utkommer ut i Færøyene og i Danmark allerede i høst. Neste år skal boka ut i Polen, Tyskland, Italia, Spania og Nederland. I India skal forlaget Sampark slippe boka på både hindi og bengali, og britiske MacLehose press har sikret seg de engelske verdensrettighetene.

Fatlands «Sovjetistan» har solgt til 24 land og har høstet gode anmeldelser i aviser som Financial Times, The New York Times og Süddeutsche Zeitung. Oppfølgeren «Grensen» er solgt til 16 land. Den engelske oversettelsen utkommer i oktober.

Annonse
Annonse
Annonse