Annonse
Mann til topps: I tilfelle dommedag (Kagge) av Egil Aslak Aursand Hagerup (bildet) er på vei til toppen av boklista for første gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det digitale boksalget eksploderer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Siden koronakrisen inntraff og karanteneregler ble iverksatt, har Norli sett en halvering i kundetrafikken. Men på nett er det helt andre tilstander, melder Aftenposten.

Mandag denne uken kunne Norli Libris AS notere seg et salgsnivå som er på høyde med de beste dagene før jul, opplyser Markeds- og netthandelsjef Caroline Heitmann til avisa.

LES MER | Frykter at bøker blir en luksusvare

Økning på 500 prosent

Siden 15. mars har nett-omsetningen til Norli ligget på mellom 200 og 500 prosent over samme periode i fjor.

Også Adlibris rapporterer om lignende tilstander. Nettbokhandelen har sett en salgsøkning på 40 prosent den siste uken, ifølge Aftenposten.

Akademika, Hagenbok og ebok.no melder i sin tur om en økning på over 300 prosent på enkelte dager den siste tiden. Alle tre er eid av forlaget Vigmostad & Bjørke.

Full biblioteksstrøm

Det meldes også om at folk strømmer til digitale låneplattformer. I forrige uke fikk også landets biblioteker en krisepakke som skulle gå til innkjøp av digitalt innhold og digital formidling.

Appen BookBites har fått 4900 nye brukere i løpet av forrige uke, melder NTB. Vanligvis ligger antall brukere på rundt 1000.

– Jeg er utrolig imponert over kreativiteten til bibliotekene, og hvordan de har kastet seg rundt med digital formidling veldig raskt, sier kommunikasjonssjef Kristin Lande i Bibliotekssentralen til Framtida.no til NTB.

LES MER | Mange vil låne ebøker

Annonse
Annonse
Annonse