Annonse
Tore Renberg fikk gode kritikker for «Tollak til Ingeborg» som utkom i høst, og nå får han Bokhandlerprisen – for andre gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB / NPK

Bokhandlerprisen til Tore Renberg

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Dette var skikkelig herlig! Jeg takker for tilliten fra norske bokhandlere, som har stemt fram «Tollak til Ingeborg», sier Tore Renberg.

Det er ansatte i bokhandler over hele landet som stemmer fram sin favoritt blant årets norske bøker. Ti bøker var nominert til prisen, og det var altså forfatteren Tore Renberg som til slutt trakk det lengste strået.

Renberg mottar med dette Bokhandlerprisen for andre gang. I 2008 fikk han nemlig samme pris for den tredje romanen i rekken der hovedpersonen er Jarle Klepp, nemlig «Charlotte Isabel Hansen».

– Det er himla gjevt å få denne anerkjennelsen fra de storlesende fotsoldatene som arbeider på gulvet i norsk bokheim, ansikt til ansikt med leserne. Jeg vil også hilse til mine mange gode kolleger, jeg vet konkurransen var svært sterk i år, sier prisvinner Tore Renberg via forlaget sitt, Cappelen Damm.

– På vegne av norske bokhandlere vil jeg takke for denne gode, spennende og velskrevne boka. Dette var en leseopplevelse av de sjeldne og jeg håper «Tollak til Ingeborg» får mange lesere, det fortjener den, sier Trine Stensen i Bokhandlerforeningen.

Renberg var nominert til Bokhandlerprisen sammen med Erika Fatland med «Høyt: En reise i Himalaya», Helga Flatland med «Et liv forbi», Karl Ove Knausgård med «Morgenstjernen», Maja Lunde med «Solvokteren», Lars Mytting med «Hekneveven», Olaug Nilssen med «Yt etter evne, få etter behov», Siri Pettersen med «Jernulven», Zeshan Shakar med «Gul bok» og Gulraiz Sharif med «Hør her'a!».

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen».

I fjor gikk prisen til Lisa Aisato for «Livet – illustrert».

Annonse
Annonse
Annonse