Annonse
Ingvar Ambjørnsens fiktive figur Elling er aktiv på sosiale medier og ytrer sin mening om ryktene om at Reilf Steen og Gro Harlem Brundland hadde et seksuelt forhold. Arkivfoto: Henrik Laurvik / NTB scanpix
Ingvar Ambjørnsens fiktive figur Elling er aktiv på sosiale medier og ytrer sin mening om ryktene om at Reilf Steen og Gro Harlem Brundland hadde et seksuelt forhold.  Foto: Henrik Laurvik / NTB scanpix  

Romanfiguren Elling langer ut mot rykter om Gro og Reiulf

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Ifølge nettsiden Boktips er det fire år siden forfatteren Ingvar Ambjørnsen lot romanfiguren gjenoppstå på «Elling-nytt», der Elling regelmessig publiserer dikt og legger ut meninger om aktuelle hendelser.

Nylig har han lagt ut meningene sine etter å ha sett forfatter Hans Olav Lahlum på Dagsrevyen. Der lanserte Lahlum sin Reiulf Steen-biografi «Reiulf Steen. Historien, triumfene, tragediene».

– I alle disse årene har Gro hardnakket og konsekvent tilbakevist spekulasjonene. Hun gjør det en gang til i Lahlums biografi. Åtti år gammel skal altså vår tidligere statsminister være nødt til å gå offentlig ut og si, at nei. Det var ingen ting mellom Reiulf og meg. Komitémøter – ja vel. Valgvaker og seminarer – ja vel. Men klærne beholdt vi på. Under trusestrikken kom han aldri, «skriver» Elling, som mener Steen må ha hatt «fantasier av erotisk karakter om Gro».

Elling-nytt påpeker at «å presentere fantasiene sine som sannheter for å fremheve sin egen seksuelle kapasitet» er «gement» og «simpelt».

– Da er det bedre å tie, og tåle den brutale sannheten. At det rett og slett ikke «ble noe på en».

Den siste kommentaren henspiller trolig til Elling-karakterens egen erfaring, ettersom Elling i romanserien har et temmelig intenst forhold til Gro i egne fantasier.

Gro Harlem Brundtland selv var ifølge en artikkel i VG i 2003 ikke klar over at Ellings besettelse med henne var av en såpass seksuell art da hun så filmene, og hun reagerte ganske kraftig da hun leste det i bøkene senere.

Annonse
Annonse
Annonse