Annonse
Skreifiske på havet ved Gryllefjord på utsiden av Senja. Ifølge Maritim ordbok er skrei arktisk torsk på gytevandring i Barentshavet til norskekysten. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Skreifiske på havet ved Gryllefjord på utsiden av Senja. Ifølge Maritim ordbok er skrei arktisk torsk på gytevandring i Barentshavet til norskekysten. (Arkivfoto)   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Maritim språkjakt i ny ordbok

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Basen omfatter blant annet fagområdene marin biologi, fiske, oppdrett og skipsfart. Innenfor skipsfart er det mange underkategorier med mye fagterminologi, for eksempel navigasjon.

– Ett av områdene vi dessverre har for lite terminologi fra, er oppdrettsnæringen. Vi tar gjerne imot innspill, både om dette og andre hull folk oppdager, sier professor Gisle Andersen ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

NHH er en av mange aktører som står bak Maritim ordbok, som er en del av den store norske Termportalen med en rekke søkbare termbaser.

Terminologien er utviklet av forskere, fagspråkeksperter og oversettere. Målet er at både fagfolk, næringslivsfolk, oversettere, studenter og lærere skal søke i basen.

 

Annonse
Annonse
Annonse