Annonse
Nå skal ungdommene få lese Jon Fosses nye verk «Septologien». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nå skal ungdommene få lese Jon Fosses nye verk «Septologien».    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fosse nominert til Ungdommens kritikerpris

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Juryen har lest og vurdert over 200 norske skjønnlitterære voksenbøker utgitt i 2019. Fra dette utvalget har de funnet fram til åtte nominerte romaner til Ungdommens kritikerpris 2020.

Nå sendes bøkene videre til sju juryklasser i videregående skole rundt omkring i Norge, fremgår det av pressemeldingen. Nå er det nemlig ungdommene som skal få bryne seg på Fosse og Aubert – og diskutere seg fram til vinneren.

De nominerte er: «Hvor lenge varer vi» av Mari Andreassen (Cappelen Damm). «Voksne mennesker» av Marie Aubert (Oktober). «Vi er fem» av Matias Faldbakken (Oktober). «Det andre namnet. Septologien I-II» av Jon Fosse (Samlaget). «Svamp» av Morten Langeland (Flamme). «Hvit hare, grå hare, svart» av Øyvind Rimbereid (Gyldendal). «Bergverket» av Ingvild Schade (Cappelen Damm) og «Mødre og døtre», signert Tiril Broch Aakre (Flamme).

Årets juryklasser holder til på Bleiker, i Nannestad, Skien, Trondheim, Olsvik i Laksevåg, Leksvik og i Kristiansand. Prisen deles ut på Sentralen i Oslo torsdag 12. mars 2020.

Ungdommens kritikerpris er et samarbeid mellom Foreningen !les, Utdanningsforbundet, Norsk Kritikerlag og Den norske Forleggerforeningen. Det er en pris for norsk skjønnlitterær samtidslitteratur, delt ut av elever i videregående skole.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse