Prisen «Årets bibliotek» deles ut av Norsk Bibliotekforening til et bibliotek som i de senere år har tatt i bruk nye ideer eller utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med publikum. Prisen er en kunstgjenstand, og i år var det Trøndelag Fylkesbibliotek som gikk helt til topps.

Norsk Bibliotekforening

Årets bibliotek 2019 er Trøndelag fylkesbibliotek

NTB
Redaksjonen
Publisert: 10. januar 2020 kl 08.56
Oppdatert: 7. august 2020 kl 13.54

Prisen ble delt ut av fotograf Jo Straube torsdag ettermiddag. Fylkesbiblioteket har særlig jobbet for samisk språk, og for kulturelt språkmangfold i hele Norge.

2019 var FNs år for urfolksspråk, og regjeringen har tildelt Sametinget 1,1 millioner kroner for å synliggjøre markeringen.

– Dette arbeidet passer veldig godt inn i FN sitt år for urfolksspråk. Dette er et arbeid i verdensklasse, sier Norsk Bibliotekforenings leder Mariann Schjeide.

Biblioteket samarbeider tett med språkbrukere, tolker, forlag og samiske miljø på en helt unik måte, bemerker juryen.Trøndelag fylkesbibliotek, som ligger i Trondheim, er kåret til Årets bibliotek 2019. De vant prisen i skarp konkurranse med Grimstad bibliotek og Deichman Grünerløkka.

Juryen bestod av:

  • Vebjørn Rogne, redaktør BOK365

  • Bente Riise, generalsekretær i Norsk Tidsskriftforening

  • Jo Straube, fotograf

  • Trud Berg, leder Stormen bibliotek, fjorårets vinnar

  • Mariann Schjeide, leder Norsk Bibliotekforening