Bibliotek

Prisen «Årets bibliotek» deles ut av Norsk Bibliotekforening til et bibliotek som i de senere år har tatt i bruk nye ideer eller utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med publikum. Prisen er en kunstgjenstand, og i år var det Trøndelag Fylkesbibliotek som gikk helt til topps.

Årets bibliotek 2019 er Trøndelag fylkesbibliotek

Trøndelag fylkesbibliotek, som ligger i Trondheim, er kåret til Årets bibliotek 2019. De vant prisen i skarp konkurranse med Grimstad bibliotek og Deichman Grünerløkka.

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble delt ut av fotograf Jo Straube torsdag ettermiddag. Fylkesbiblioteket har særlig jobbet for samisk språk, og for kulturelt språkmangfold i hele Norge.

2019 var FNs år for urfolksspråk, og regjeringen har tildelt Sametinget 1,1 millioner kroner for å synliggjøre markeringen.

– Dette arbeidet passer veldig godt inn i FN sitt år for urfolksspråk. Dette er et arbeid i verdensklasse, sier Norsk Bibliotekforenings leder Mariann Schjeide.

Biblioteket samarbeider tett med språkbrukere, tolker, forlag og samiske miljø på en helt unik måte, bemerker juryen.Trøndelag fylkesbibliotek, som ligger i Trondheim, er kåret til Årets bibliotek 2019. De vant prisen i skarp konkurranse med Grimstad bibliotek og Deichman Grünerløkka.

Juryen bestod av:

  • Vebjørn Rogne, redaktør BOK365

  • Bente Riise, generalsekretær i Norsk Tidsskriftforening

  • Jo Straube, fotograf

  • Trud Berg, leder Stormen bibliotek, fjorårets vinnar

  • Mariann Schjeide, leder Norsk Bibliotekforening

Powered by Labrador CMS