Det går for seg på kjøkkenet når Thea Lambrechts Vaulen, Ola G. Furuseth, Anders Baasmo Christiansen og Jan Sælid levendegjør Peer Gynt på en ny og leken måte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Riksteatret gjenreiser «Jeanne d’Arc» – og Peer Gynt fortsetter ferden

NTB
Publisert: 5. mai 2022 kl 08.55
Oppdatert: 5. mai 2022 kl 08.58

Historien om den unge jenta Jeanne d'Arc, som våget å gå i døden for det hun trodde på, skal ut til landets scener.

Monica Dybwad spiller tittelrollen, mens regien er ved Eline Arbo, og begge ser de fram til å levendegjøre fortellingen om en skikkelse som fortsatt lever i vår bevissthet – seks hundre år etter at hun ble brent på bålet.

– Jeanne dŽArc passet ikke inn i samfunnet. Hun kjempet alene og måtte gå i døden for sin overbevisning, sier Arbo.

Videre er Anders Baasmo klar for en ny runde med en litt annerledes «Peer Gynt», etter at innsatsen hans har fått gode skussmål rundt om. I tillegg til Baasmo står Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid og Thea Lambrechts Vaulen på scenen, mens regien er ved Ole Anders Tandberg.

En annen stor satsing på høstprogrammet er stykket «Ved målet»: Om en mor og en datter som ikke klarer å gi slipp på hverandre. Her møter vi Anne Krigsvoll og Josefine Frida i rollen som mor og datter.

Også stykkene «Detektivbyrå nr. 2 – Operasjon teater» og «Mio, min Mio» reiser videre til høsten, til deler av landet som så langt ikke har fått besøk.